sunnuntai 4. lokakuuta 2015
Omenakorvapuustit
Halusin vielä tässä iltahommikseni blogata nämä vaatimattomasti sanoen maailman parhaat pullat. Kyllä vain, tulipa leivottua niin hitsin hyvää pullaa, että oli pakko laittaa loput pakastimeen, etten olisi syönyt liikaa. Pullaöverit tuli toki jo vedettyä, mutta silti olisin voinut syödä lisää! En ole ikinä leiponut yhtä meheviä, tahmeita ja herkullisia pullia. Ensimmäistä kertaa tein korvapuustit vuokaan, jolloin ne kypsyivät rinta rinnan ja suuresti himoitsemaani pullan pehmeää sisäosaa on erityisen runsaasti. Extraherkkuna laitoin puustirullan sisään kotimaisia omenoita pieninä kuutioina. Harvoin omakehu haisee niin kovasti kuin näitä pullia syödessäni. Alla olevasta ohjeesta tulee kaksi vuoallista herkkupullaa. Pullaisaa korvapuustipäivän iltaa kaikille!
Omenakorvapuustit vuoassa, 22 x 30 cm vuoka
0,5 l maitoa
1 pss kuivahiivaa
1-2 tl suolaa
1,5 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 muna
n. 14 dl vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia
Väliin:
100-150 g voita huoneenlämpöisenä
2 dl fariinisokeria
2-3 rkl kanelia
n. 6 kotimaista omenaa pieninä kuutioina
Voiteluun:
1 muna
Koristeluun:
vettä
tomusokeria
Lämmitä maito hieman kädenlämpöä lämpöisemmäksi. Lisää joukkoon suola, sokeri, kardemumma, muna sekä kuivahiiva ja sekoita hyvin. Lisää jauhoja vähitellen, taikinan koostumusta seuraten. Jätä taikina tarpeeksi pehmeäksi, älä laita kaikkia jauhoja jos taikina näyttää sopivalta jo aiemmin. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Kohota taikina hyvin peitettynä lämpimässä, vedottomassa paikassa, esim. mikrossa (mikro ei päällä).
Voitele vuoka tai vuoraa se märällä leivinpaperilla. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinapallonen isoksi levyksi. Levitä taikinan pinnalle voita, fariinisokeria, kanelia ja pieniä omenakuutioita. Laita voita ja fariinisokeria tarpeeksi! Kääri levy rullalle ja leikkaa hieman vuoan reunaa matalammiksi paloiksi. Asettele palat leikkauspinta ylöspäin vuokaan, jätä palojen väliin kohoamisvaraa. Kohota puolisen tuntia. Paistaa 200 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen mutta sisus vielä ihanan mehevä. Anna jäähtyä ja koristele pullat tomusokerista ja vedestä tehdyllä tahnalla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Koko päivän katsonut kuola valuen blogeista ihania korvapuustikuvia. Nyt harmittaa, etten itse leiponut niitä tänään. :D
VastaaPoistaJoka päivä on hyvä päivä leipoa pullaa! :D vaikkei virallinen korvapuustipäivä olisikaan :)
PoistaOi että miten herkullisen näköistä :) http://ppavee.blogspot.fi
VastaaPoistaOi että miten herkullisen näköistä :) http://ppavee.blogspot.fi
VastaaPoistaKiitoksia Paula! Ihania herkkuja sullakin blogissasi :)
PoistaNo kyllä näyttääkin hyvältä! ☺
VastaaPoistaVitsi kun sais vielä välitettyä näiden tuoksun myös blogin välityksellä.... ♥
Kiitos Nanne! Siitä vaan itsekin leipomaan, näitä pullia suosittelen kyllä :)
PoistaNo jos maku yhtään korreloi näön kanssa... niin kyllä varmaan aika hyvältä maistuivat
VastaaPoistaNäkö ja maku kyllä kohtasivat! :) kiitos kommentistasi.
PoistaJuu en minäkään mikään pullanleipoja yleensä ole, korvapuustipäivä herätti pullahimot ja pakkohan se oli leipoa :D havittelin sellaisia oikein mehevän tahmaisia pullia, ja näissä ne ominaisuudet täyttyvät! Kerrohan sitten mitä tykkäsit jos kokeilet näitä :)
VastaaPoista