keskiviikko 7. lokakuuta 2015
Tomaatti-pesto-mozzarellapiiras
Kainalokanan kummitäti kyläili meillä taannoin, ja tarjosin silloin suklaa-vuohenjuustokakkua. Pakastimesta löytyi neljä lehtitaikinalevyä ja niistä tein nämä ihanat helpot piiraat suolaiseksi tarjottavaksi. Tomaatti-pesto-mozzarella nyt vaan on niin herkullinen yhdistelmä, nami! Kävin syksyllä Bebe & Paakkelssi-kahvilaystäväni lasten synttäreillä, ja sinne Noppasopan Nanna oli leiponut samalla tyylillä kahta erilaista piirakkaa. Kiitos ideasta!
Nopeat ja helpot tomaatti-pesto-mozzarellapiiraat
4 levyä lehtitaikinaa
100 g tuorejuustoa
n. 2 rkl pestoa
1 pallo mozzarellaa
2 tomaattia
rucolaa
mustapippuria
Sulata lehtitaikinalevyt. Leikkaa niihin viillot parin sentin päästä reunoista, ei kuitenkaan liian syvälle. Voitele levyt munalla ja esipaista n. 15 minuuttia 225 asteessa. Ota pohjat pois uunista. Painele lusikalla taikinan paisunut keskiosa matalammaksi, reunat jäävät korkeammaksi. Levitä pohjien päälle tuorejuustoa ja pestoa. Asettele mozzarella- ja tomaattiviipaleita peston päälle. Paista vielä hetki, jotta mozzarella hiukan sulaa. Rouhi pinnalle mustapippuria ja lisää muutama rucolan lehti.
Tunnisteet:
Suolaiset leivonnaiset,
Suolaiset piirakat
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Näitä pitää ehdottomasti kokeilla :P
VastaaPoistaNiin ja puoloffee jälkkäriksi....Taidanpa tehdä isälleni isänpäivänä <3
PoistaJa minä taidan tulla teille syömään :D siinäpä meinaan kaksi herkkuani, tämän piirakan maut ja puoloffee <3
Poistanäyttääpä hyvältä ja ohjekkin melko mutkaton:) mikäs sen parempaa:p
VastaaPoistaKiitoksia! Tosiaan helppo ohje ja varmasti hyvää :)
PoistaIhan älyttömän hyvältä näyttää! ♥ Nyt mietin vaan miksen ikinä tee tomaatti-mozzarellapiirakkaa, vaan aina niitä samoja tuttuja ja turvallisia :D
VastaaPoistaKiitos nuppu! Meillä taas tomaati-mozzarella-pesto-yhdistelmä esiintyy aika useassa ruoassa ja muodossa :D
Poista