keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Tomaatti-pesto-mozzarellapiiras


Kainalokanan kummitäti kyläili meillä taannoin, ja tarjosin silloin suklaa-vuohenjuustokakkua. Pakastimesta löytyi neljä lehtitaikinalevyä ja niistä tein nämä ihanat helpot piiraat suolaiseksi tarjottavaksi. Tomaatti-pesto-mozzarella nyt vaan on niin herkullinen yhdistelmä, nami! Kävin syksyllä Bebe & Paakkelssi-kahvilaystäväni lasten synttäreillä, ja sinne Noppasopan Nanna oli leiponut samalla tyylillä kahta erilaista piirakkaa. Kiitos ideasta!


Nopeat ja helpot tomaatti-pesto-mozzarellapiiraat

4 levyä lehtitaikinaa
100 g tuorejuustoa
n. 2 rkl pestoa
1 pallo mozzarellaa
2 tomaattia
rucolaa
mustapippuria

Sulata lehtitaikinalevyt. Leikkaa niihin viillot parin sentin päästä reunoista, ei kuitenkaan liian syvälle. Voitele levyt munalla ja esipaista n. 15 minuuttia 225 asteessa. Ota pohjat pois uunista. Painele lusikalla taikinan paisunut keskiosa matalammaksi, reunat jäävät korkeammaksi. Levitä pohjien päälle tuorejuustoa ja pestoa. Asettele mozzarella- ja tomaattiviipaleita peston päälle. Paista vielä hetki, jotta mozzarella hiukan sulaa. Rouhi pinnalle mustapippuria ja lisää muutama rucolan lehti.



7 kommenttia:

  1. Näitä pitää ehdottomasti kokeilla :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja puoloffee jälkkäriksi....Taidanpa tehdä isälleni isänpäivänä <3

      Poista
    2. Ja minä taidan tulla teille syömään :D siinäpä meinaan kaksi herkkuani, tämän piirakan maut ja puoloffee <3

      Poista
  2. näyttääpä hyvältä ja ohjekkin melko mutkaton:) mikäs sen parempaa:p

    VastaaPoista
  3. Ihan älyttömän hyvältä näyttää! ♥ Nyt mietin vaan miksen ikinä tee tomaatti-mozzarellapiirakkaa, vaan aina niitä samoja tuttuja ja turvallisia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos nuppu! Meillä taas tomaati-mozzarella-pesto-yhdistelmä esiintyy aika useassa ruoassa ja muodossa :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!