torstai 11. helmikuuta 2016

DaCapo-banaanikakku


DaCapo oli etenkin lapsena lempisuklaani, ja banaanikakku on lempikahvikakkuni, joten pakkohan tätä leivonnaista oli kokeilla. Mehevä ja maukas kakku, suosittelen! K-Ruoka-ohjeessa kakun päälle tulee vielä sulatettua suklaata, mutta jätin sen pois. Kakku kestää kahvikakkujen tapaan hyvin pakastuksen.

DaCapo-banaanikakku

2 (n. 350 g) kypsää banaania
1 pss (130 g ) DaCapo bites
100 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauetta
1,5 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta

Kuorrutus:

1 pss (130 g) DaCapo-bites
25 g voita

Survo kuoritut banaanit haarukalla. Hienonna suklaapalat veitsellä. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset munat joukkoon yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhoseos taikinan joukkoon. Kääntele lopuksi taikinan sekaan banaanit ja suklaarouhe. Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteisen uunin alatasolla 55-60 minuuttia. Sulata suklaapalat ja voi miedolla lämmöllä kattilassa tai mikrossa. Levitä suklaaseos hieman jäähtyneen kakun päälle. Koristele halutessasi suklaarouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!