Lakritsi-sitruunakakku, 16 cm irtopohjavuokaan
Lakumutakakkupohja
100 g tummaa suklaata
100 g voita
2 munaa
1 dl sokeria
1 rkl lakritsijauhetta
1,25 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
Sitruunamousse
1 prk sitruunarahkaa
1 dl kuohukermaa
0,5 sitruunan kuori
0,5 sitruunan mehu
2 liivatelehteä
Lakritsivaahto
1 dl kuohukermaa
1 Pandan lakufudge-patukka (28 g)
Valmista mutakakkupohja hyvissä ajoin ennen kakun täyttämistä, vaikka edellisenä päivänä. Sulata voi ja suklaa, siirrä sivuun. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon hieman jäähtynyt voi-suklaaseos sekä kuivat aineet. Kaada voideltuun ja vehnäjauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia. Testaa kypsyyttä tikulla, jos taikinaan jää hieman taikinaa kakun keskeltä kokeiltaessa ja reunoista kokeiltaessa ei, on kakku kypsä. Anna kakkupohjan jäähtyä jääkaappikylmäksi.
Valmista edellisenä päivänä myös koristeeksi tuleva lakritsivaahto. Pilko lakufudge-patukka. Laita palaset ja kerma kattilaan, kuumenna sekoittaen kunnes fudge liukenee täysin kerman joukkoon. Kaada kermaseos kulhoon ja peitä kelmulla. Nosta jääkaappiin. Kerman täytyy olla jääkaappikylmää jotta se vaahtoutuu.
Sitruunatäytettä varten laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kuohukerma löysäksi vaahdoksi. Lisää kermavaahdon joukkoon sitruunarahka ja sitruunan kuoriraaste. Purista sitruunamehu lasiin, nosta liivatteet sitruunamehun joukkoon ja kuumenna hetki mikrossa kunnes liivatteet sulavat. Kaada liivateneste ohuena nauhana kermarahkan joukkoon huolellisesti sekoittaen. Leikkaa lakumutakakkupohja puoliksi (tai kaada täyte leikkaamattoman pohjan päälle) ja kaada sitruunamousse alemman pohjan päälle. Anna moussen hyytyä jääkaapissa ennen toisen kakkupohjan laittamista kakun päälle. Kakku kannatta täyttää ja hyydyttää reunakalvollisessa irtopohjavuoassa, reunoista tulee siistimmät eikä täyte pääse valumaan.
Koristele kakku vaahdottamalla lakukerma ja pursottamalla sitä kakun päälle. Lisää haluamasi karkit.
Voi nam, tämä on varppina herkullista ♥
VastaaPoistaKiitos, oli kyllä makoisaa!:)
Poista