Porkkana-valkosuklaajuustokakku
Porkkanakakku, 16 cm irtopohjavuokaan (ohje Painted by Cakes-blogista)
2 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
0,5 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
250 g porkkanaa
0,5 dl maitoa
1 tl sitruunamehua
1,5 dl sokeria
1 dl öljyä
Raasta porkkanat. Sekoita sitruunamehu ja maito, seos saa juoksettua. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita porkkanaraaste, munat, maito ja öljy. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa uunin keskitasosa n. 45 minuuttia. Painted by Cakes-blogin ohjeessa kakkupohjaa paistettiin n. tunti, mutta minulla kakkupohja oli kypsä jo 45 minuutin paiston jälkeen. Anna kakkupohjan jäähtyä täysin ennen kakun kokoamista.
Valkosuklaamousse
145 g valkosuklaata (1 Pandan valkosuklaalevy)
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
1 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
Leikkaa porkkanakakku kahteen osaan. Jos haluaa, kakun voi tasoittaa päältä mikäli se on kohonnut paiston aikana (saat myös hyvät maistiaispalat kakusta!). Kakun täyttämiseen käytin kätevää säädettävää reunavuokaa. Nosta porkkanakakkupohjan toinen osa tarjoilulautaselle. Aseta reunavuoka kakun ympärille niin, että kakun ja vuoan reunan väliin jää parin sentin tila. Voitele reunakalvo öljyllä ja aseta se paikoilleen vuokaan.
Valmista valkosuklaamousse. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota kuohukerma löysäksi vaahdoksi (Huom! Vaahto saa olla melko löysää, se jämäköityy loppuvaiheessa kun kaikki ainekset vatkataan yhteen. Jos kerman vaahdottaa jo aluksi liian tiukaksi, tulee täytteestä liian jämäkkää vuokaan levitettäväksi). Sekoita valkosuklaa ja tuorejuusto hyvin keskenään sähkövatkaimella. Sekoita kuohukerman joukoon valkosuklaa-tuorejuustoseos, maitorahka ja vaniljasokeri. Nosta liivatteet vedestä lasiin ja lämmitä mikrossa kunnes ne sulavat. Valuta liivateneste ohuena nauhana valkosuklaatäytten joukkoon hyvin sähkövatkaimella sekoittaen.
Kaada puolet täytteestä reunavuokaan kakkupohjan päälle. Levitä massaa lusikalla niin, että se valuu kakun ja vuoan väliseen rakoon ja tasoita täytteen pinta. Nosta toinen porkkanakakkulevy valkosuklaatäytteen päälle. Levitä loput massasta samoin kuin ensimmäinen osa. Kopauta vuokaa muutaman kerran pöytää vasten jotta mahdolliset ilmakuplat poistuvat. Peitä kakku ja nosta jääkaapiin hyytymään mielellään useaksi päiväksi.
Kuorruta kakku kinuskikastikkeella. Itse tehty on varmasti parasta, mitenhän kaupan valmis tässä toimisi? Koristele kakku puolukoilla.
Ps. En tullut ottaneeksi kakusta palakuvaa muulla kuin kännykällä, sen ja muita ruokakuviani näet Instagramissa: https://www.instagram.com/inkivaarihillo/
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!