perjantai 3. maaliskuuta 2017

Rocky Road- kuppikakut



Viime viikonloppuna sain odotettuja vieraita kun kolme ystävääni saapui Kuopioon tyttöjen iltaa varten. Tietysti olin jo ajat sitten suunnitellut tarjottavia ja päädyin leipomaan kahta sorttia makeaa: porkkanajuustokakkupiirakkaa ja rocky road- kuppikakkuja. Porkkanaleivonnaisen paljon kehutun ohjeen bongasin Facebookin leivotaryhmästä ja superhyvää se olikin! Olin päättänyt tehdä piirakan lisäksi kuppikakkuja ja kun kaveri toivoi rocky roadia jossain muodossa, kehittelin nämä ihanat ja mehevät rocky road- kuppikakut.

Suklaamuffinien ohje on Pullahiireltä. Muffinit olivat helpot ja ihanat, aivan nimensä veroisia, ja maistuivat sekä huonenlämpöisenä että jääkaappikylmänä. Taikinassa käytetyn öljyn ansiosta kakkusista tuli mahdottoman meheviä ja pehmoisia ja maltillisella paistolla juuri sopivan kosteita. Lisäsin taikinaan rouhittua tummaa suklaata sekä ripauksen suolaa ja korvasin kermaviilin maitorahkalla. Käytin muffinien kuorrutukseen vispikermaa. Halusin kokeilla kuorrutetun muffinin dippaamista sulaan suklaaseen ja se onnistuikin ihan näppärästi. Supernopea upotus suklaaseen ja samantien kiepautus lautasella jossa on sekaisin minivaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä. Kermavaahto ei ala sulaa kun kuorrutteen käyttää suklaassa nopeasti. Haukatessa kuppikakkua kermakerros on ihanana pehmusteena rapean suklaakuorrutteen ja makeansuolaisten koristeiden alla. Kertakaikkiaan nam!

Mehevät suklaamuffinit, n. 12 kpl

2,5 dl vehnäjauhoja
1 1/4 dl kaakaojauhetta
100 g tummaa suklaata rouheena
1 tl soodaa
0,5 tl suolaa
2,5 dl sokeria
2 munaa
100 g kermaviiliä (tai maitorahkaa)
1 dl kermaa
3/4 dl maitoa
1 dl öljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon munat, kermaviii, kerma, maito ja öljy. Sekoita kaikki keskenään tasaiseksi taikinaksi. Jos taikina tuntuu liian paksulta, löysennä sitä tilkalla maitoa tai kermaa. Jaa taikina 12 paperiseen muffinivuokaan muffinipellin koloihin. Paista 175 asteessa n. 15-20 minuuttia tai kunnes muffinit ovat sopivan kypsiä. Muffineita ei kannata ylipaistaa, minä otin muffinit uunista kun tikkuun jäi vielä hivenen taikinaa.

Kuorrutus ja koristelu

2 dl vispikermaa
100 g tummaa suklaata sulatettuna
(nokare kookosrasvaa)
minivaahtokarkkeja
suolapähkinöitä

Anna muffinien jäähtyä ennen kuorrutusta. Vaahdota vispikerma ja pursota se muffinien päälle. Anna muffinien jähmettyä jääkaapissa pari tuntia ennen koristelun jatkamista. Sulata tumma suklaa. Suklaan joukkoon voi tipauttaa nokareen kookosrasvaa, se tekee suklaasta ohuempaa ja juoksevampaa, mutta se ei ole välttämätöntä. Laita lautaselle sekaisin minivaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä. Kasta muffinit sulassa suklaassa, valuta hieman ylimääräistä suklaata pois ja dippaa heti sen jälkeen lautasella olevaan karkki-pähkinäseokseen. Vaahtiksia ja pähkinöitä voi tarvittaessa lisäillä käsin kuppikakkujen päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!