torstai 16. maaliskuuta 2017

Porkkanakakkupuuro


En niinkään ole riisipuuron, mannapuuron, ohrapuuron tai minkään muun puuron kuin kaurapuuron perään. Kaurapuuro on ihanaa! Joskus laitan kaurahiutaleiden joukkoon lisäksi neljänviljanhiutaleita, mutta yleensä syön autenttista kaurapuuroa vain kaurapuurohiutaleista. Mieluiten aamupalaksi, usein myös lounaaksi tai joskus jopa päivälliseksi. En tosin samana päivänä noin montaa kertaa. Yleensä vain voisilmän (siis Ingmariinin, margariinit eivät tule kysymykseen) kanssa tai joskus ripottelen kuuman puuron päälle jäisiä mustikoita. Parasta!

Joskus aikoinaan silmääni osui porkkananakkupuuron ohje, mutta silloin se jäi kokeilematta. Porkkananakku on ihanaa. Siinä maistuu kaneli, inkivääri ja joskus myös rouskuvat pähkinät. Pakkohan tätä yhdistelmää oli kokeilla, eikä se metsään mennyt! Päinvastoin. Söin samana päivänä tätä herkkupuuroa sekä lounaaksi että päivälliseksi. Halusin tehdä porkkanakakkupuuroa ihan ex-tempore, joten minulla ei ollut mantelimaitoa, johon puuron voisi myös tehdä. Porkkanakakkupuuro on kivaa vaihtelua tavalliselle kaurapuurolle ja se valmistuu ihan yhtä nopeasti. Pinnalle sopisi varmasti nokare turkkilaista jogurttia, nam. Kokeile!

Porkkanakakkupuuro, 1 annos

2 dl vettä
1 dl maitoa
1 dl pikakaurahiutaleita
1 dl porkkanaraastetta
0,5 tl kanelia
1/4 tl muskottipähkinää
1/4 tl inkivääriä
ripaus suolaa
mantelilastuja
pähkinöitä
hunajaa

Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa ja laita sekaan hieno porkkanaraaste ja kaurahiutaleet. Anna kiehahtaa ja lisää myös maito sekä mausteet, sekoita tasaiseksi. Tässä vaiheessa yleensä sammutan lieden ja annan puuron kypsyä kannen alla muutamasta minuutista varttiin, puuro kypsyy, pehmenee ja muuttuu ihanan täyteläiseksi. Mausta puuro ripauksella suolaa. Tarkista maku. Annostele puuro lautaselle ja lisää annoksen päälle pähkinöitä, mantelilastuja, hunajaa ja vaikkapa turkkilaista jogurttia. Hyvää puuroa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!