maanantai 20. maaliskuuta 2017

Valkosuklaa-lakkakääretorttu


Vietimme hääpäiväämme helmikuun lopussa ja olen perinteisesti leiponut kakun merkkipäiväämme varten. Tänä vuonna hääpäivän ympärille sattui useampi hauska ja herkullinen tapahtuma, reissu tai illanvietto, etten yksinkertaisesti kyennyt syömään kakkua heti niiden perään. Miehen talvilomaviikon koittaessa kuitenkin leivotutti ja herkutti jälleen ja päätin leipoa jotain suunnitellun hääkakun mauilla: lakasta ja valkosuklaasta. Miksiköhän kääretorttuja tulee tehtyä niin harvoin? Tämä oli todella hyvää, mehevää, ihanan lakkaisaa ja valkosuklaisen makeaa!

Valkosuklaa-lakkakääretorttu

Pohja

4 munaa
1,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
3 rkl perunajauhoja
3 rkl vehnäjauhoja

Täyte

200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g maitorahkaa
50 g valkosuklaata
1 dl lakkahilloa

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita leivinjauhe, perunajauhot ja vehnäjauhot keskenään ja siivilöi ne vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti nostelemalla. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteessa 7-9 minuuttia. Kumoa kypsä pohja leivinpaperin päälle jonka pinnalla on sokeria. Anna jäähtyä. Valmista täyte. Sulata valkosuklaa. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Levitä täyte pohjan päälle ja kääri varovasti rullalle. Nosta kääretorttu muutamaksi tunniksi jääkaappiin ennen tarjoilua jotta täyte jähmettyy.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!