keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Päärynä-vuohenjuustopiirakka


Ostin lapsille kilon rasian päärynöitä jotka eivät jostain syystä kuitenkaan tehneet kauppaansa. Liekö syynä ollut eri lajike kuin yleensä syöty Conference. Niinpä leivoin niistä piirakan ja vuohenjuuston kanssa syntyikin vallan makoisa iltapalaleivonnainen. Pohjaksi tein useimmiten käyttämäni kevyemmän ja viljaisamman version, juhlapöytään leipoisin täyteläisemmän pohjan voilla ja vehnäjauhoilla

Päärynä-vuohenjuustopiirakka, 22-24 cm vuokaan

Pohja

1 dl vehnäjauhoja
1 dl sämpyläjauhoja (tai muita jauhoja)
1 dl kaurahiutaleita (tai muita hiutaleita)
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
0,5 dl juoksevaa margariinia
1 dl vettä

Täyte

4-5 pientä päärynää
1 pötkö (n. 180 g) vuohenjuustoa
2 munaa
2 dl ruokakermaa
kuivattua timjamia
ripaus suolaa
mustapippuria

Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään ja taputtele se jauhojen avulla vuoan pohjalle ja reunoille. Pese tai kuori päärynät ja viipaloi ne. Viipaloi myös vuohenjuusto. Asettele vuokaan kerros päärynäviipaleita ja niiden päälle puolet vuohenjuustoviipaleista. Ripottele päälle suolaa, mustapippuria ja timjamia. Laita vuokaan vielä toinen kerros päärynöitä ja vuohenjuustoa sekä mausteita. Riko munat kulhoon ja sekoita ne ruokakerman joukkoon. Kaada kerma-munaseos vuokaan täytteiden päälle. Paistaa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Valuta piirakan päälle hunajaa ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!