maanantai 3. huhtikuuta 2017

Valkosuklaajuustokakku lakkahillolla ja vadelmilla


Mies sai jälleen toivoa maut syntymäpäiväkakkuunsa ja valitsi lakan ja valkosuklaan. Leivon ja syön mieluiten hyydytettyjä juustokakkuja, ne ovat enemmän minun juttuni, mutta pidän kyllä paistetuistakin juustokakuista. Lakkahillo sopi ihanasti kakun päälle ja vadelmat raikastivat sitä kivasti! Oli muuten ensimmäinen tekemäni paistettu juustokakku jonka pinta ei revennyt paistettaessa. Jes!

Valkosuklaajuustokakku, 24 cm irtopohjavuokaan

Pohja

200 g kaurakeksejä
85 g voita

Täyte

400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g maitorahkaa
1 rkl sitruunamehua
145 g  (1 Pandan levy) valkosuklaata
1 dl perunajauhoja
4 munaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl kuohukermaa

Lisäksi

lakkahilloa
vadelmia

Hienonna kaurakeksit. Sulata voi ja sekoita se keksimuruun. Taputtele keksimuru leivinpaperilla vuoratun irtoreunavuoan pohajalle. Sulata valkosuklaa. Yhdistä kulhossa kaikki täytteen aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää viimeisenä valkosuklaa. Vatkaa täytettä hetki, jotta se on tasaista ja kuohkeaa. Kaada täyte taikinapohjalle. Paista juustokakku 175 asteisen uunin alimmalla tasolla 45-60 minuuttia. Älä ylikypsennä, ota kakku pois uunista kun se on kauniin värinen ja sen keskusta on hyytynyt mutta vielä hiukan tutiseva. Jäähdytä vuoassaan huoneenlämmössä kylmäksi ja siirrä jääkaappiin seuraavaan päivään. Levitä lakkahilloa kakun pinnalle ja koristele se vadelmilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!