keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Mantelikakku


Joskus kun mieleni tekee mieli leipoa, kysyn Apukokilta vinkkejä makuihin. Tällä kertaa mainituksi tuli manteli, mantelikakkua siis! Kuorrutteeksi laitoin sitruunatuorejuustoa ja luonnonjogurttia. Sitruunatuorejuusto sellaisenaan ei ole mielestäni kovin hyvää, mutta kakun kuorrutteessa ihan ok. Kuorrute oli aika löysää, mutta maustuttuaan jääkaapissa muutaman tunnin, oli kuorrutteen neste imeytynyt kakun sisään ja mehevöittänyt sitä mukavasti. Kakkupohjan ohje on Pirkan espanjalainen mantelitorttu.

Mantelikakku, 16 cm irtopohjavuokaan

Kakkupohja:

2 munaa
1 dl sokeria
1 pss (100 g) mantelijauhetta
1 sitruunan raastettu kuori

Kuorrutus:

100 g sitruunatuorejuustoa
0,5 dl luonnonjogurttia (suunnilleen sen verran, en tullut mitanneeksi)
paahdettuja mantelilastuja

Kiinnitä irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Voitele vuoan reuna. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita keskenään mantelijauhe ja sitruunankuori. Lisää seos vaahtoon. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Kokeile tortun kypsyys. Torttu saa jäähtyä hieman ennen vuoan poistamista. Valmista kuorrute sekoittamalla tuorejuusto ja jogurtti keskenään. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Paahda mantelilastuja kuivalla pannulla ahkerasti käännellen, kunnes ne saavat kauniin värin. Ripottele mantelilastuja kakun pinnalle.

4 kommenttia:

  1. Mahtavan näköinen mantelikakku, tällaista on pakko kokeilla itsekin!

    VastaaPoista
  2. Tätä pitääkin tehdä, kun meillä käy vieraita jotka ovat glutenittomia. Hyvän näkönen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti! Tosiaan käy kyllä gluteenitonta ruokavaliota noudattavillekin.

      Poista

Kiitos kommentistasi!