maanantai 19. tammikuuta 2015

Jauhelihaenchiladat


Tammikuu alkoi tällä Maku-lehdestä bongatulla jauhelihaenchilada-ohjeella. Tosin Maku-lehdessä ruoan nimi on tortillat, mutta eikös täytetyt, rullalle käärityt ja uunissa paistetut tortillaletut ole nimeltään enchilada? Niin tai näin, tuunasin ohjetta laittamalla pinnalle maissilastuja. Ohjeen mukaan tehtynä täytettä tuli kyllä liikaa, sitä olisi riittänyt vielä ainakin kolmelle tortillaletulle.

8 tortillaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
0,5 tuoretta chiliä (käytin jauhetta)
1 paprika
2 rkl öljyä
400 g jauhelihaa
400 g ruskeita papuja
500 g tomaattimurskaa
1 rkl sokeria
1 tl basilikaa
3/4 tl suolaa
0,5 tl cayennepippuria
maissilastuja
100 g juustoraastetta (Valion TexMex-juustoraaste sopii hyvin!)

Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna chili. Kuutioi paprika. Kuullota sipulia, chiliä ja paprikaa öljyssä pannulla, kunnes ne pehmenevät. Lisää jauheliha ja ruskista se kauniin väriseksi. Huuhtele pavut ja lisää ne jauhelihan sekaan. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Hauduta kannen alla keskilämmöllä 15 minuuttia, tarkista maku. Annostelle kullekin vehnätortillalle jauhelihakastiketta. Kääri tortillat rullalle, ja nosta ne voideltuun uunivuokaan. Asettele rullien päälle maissilastuja ja ripottele niiden pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa n. 10-15 minuuttia, kunnes juusto sulaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!