tiistai 20. marraskuuta 2012

Puoloffee



Puolukat on parhaita! Synttärikakun virkaa toimitti tämä aaaaah niin ihanainen puoloffee-piiras. Juhlapöydän ehdoton vetonaula! Ehkä herkullisinta mitä olen koskaan syönyt, ja meni muuten viimeistä murua myöten. Rapea keksipohja, happamat puolukat ja makea kinuski.. Uskomattoman hyvää!

Pohja

300 g suklaadigestive-keksejä
100 g voita

Täyte

1 prk (397 g) kondensoitua maitoa toffeeksi keitettynä tai valmista kondensoitu maito-kinuskia
150 g puolukoita
1 prk (2,5 dl) Flora Vispiä

Pinnalle

50 g puolukoita
raastettua tummaa suklaata

Hienonna keksit monitoimikoneessa ja lisää joukkoon sulatettu voi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja levitä keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille, laita vuoka hetkeksi jääkaappiin. Levitä valmis kondensoitu maito-kinuski tai toffeeksi keitetty kondensoitu maito pohjan päälle. Ripottele toffeen päälle puolukat. Vaahdota Flora Vispi ja levitä se puolukoiden päälle. Ripottele pinnalle loput puolukat ja raastettua tummaa suklaata. Joissain blogeissa puoloffee kehotetaan tarjoilemaan heti, mutta kokemukseni mukaan puoloffee säilyy alkuperäisen edustavassa kunnossa ainakin seuraavaan päivään. Sitä seuraavaa päivää puoloffee tuskin näkee. Koska se on syöty.


Kondensoidun maidon keittäminen toffeekinuskiksi

Marketeissa on saatavilla useita eri kondensoituja maitoa, eri valmistajilta. Niistä valitaan yksi, josta kotona irrotetaan etiketit. Tölkkiä keitetään hiukka huonommassa kattilassa hiljalleen 2-3 tuntia, vettä säännöllisesti lisäten. Tölkistä irtoaa etikettien liimaa joten siksi suosittelen käyttämään jo parhaat päivänsä nähnyttä kattilaa. Minä keitin omaa purkkiani 2 tuntia 40 minuuttia, ja toffeen koostumus oli juuri sopiva. Keitettynä toffeepurkki säilyy huoneenlämmössä vaikka kuinka pitkään. Kun toffee on keitetty, anna purkin jäähtyä seuraavaan päivään ennen avaamista.


13 kommenttia:

  1. Oletpa nätin kakun tehnyt! Yksi purkki keitettyä kinuskia odottaa jääkaapissa. Tätä kyllä aion ehdottomasti kokeilla.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, niin nätti kaakkunen tulikin että hyvä kun leikata raaski :D suosittelen erittäin lämpimästi käyttämään kinuskipurkkisi tähän! :)

      Poista
  2. Voi ihanuutta! Banoffee kuulostaa makuuni liian äitelältä, joten on jäänyt kokeilematta, mutta puoloffeen täytyy olla ihanasti happaman makeaa! Näyttääkin vielä sen verran herkulta, että pakko kait tät on kokeilla. (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa olen miettinyt minäkin banoffeesta... banaani ja toffee, ehkä liian makeaa! Puolukat ja kinuski= pala taivasta :D

      Poista
    2. Bansku+toffee on tosiaan aikas imelää....parit kerrat testannu. Puolukka taas mukavsti "taittaa" makeuden ja on niin maan perusteellisen hyvää toffeen kanssa :)

      Poista
    3. Viime viikolla kokeilin manoffeeta. Hyvää, mutta ehkä liian makeaa sekin.

      Poista
  3. Oi nam, näyttää taivaalliselle :) Monta kertaa on ollut mielessä kokeilla tuota kinuskia, tästäpä saakin hyvän testireseptin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuraavaksi mä ajattelin kokeilla mustikkaista versiota eli mustoffeeta :)

      Poista
  4. Tätä kokeiltiin vkl ja oli JÄÄTÄVÄN hyvää ;)
    Kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
  5. Vihdoinkin tänään pääsen testaamaan tätä, vesi kielellä odotan!!!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miltäs maistui? :) Minä juuri kaavailen joko tätä tai jotain muuta puolukkaista kakkua joulun kahvipöytään.

      Poista

Kiitos kommentistasi!