maanantai 14. marraskuuta 2016

Hampurilaissämpylät New York Timesin ohjeella


Isänpäivän päivälliseksi ehdotin kotona tehtyjä burgereita ja mies oli heti myyty ajatukselle. Joskus laiskuuttani tulee käytettyä kaupan valmiita hampurilaissämpylöitä, ne menettelee kyllä jos ei jaksa alkaa itse tehtailemaan sämpylöitä. Erikoistapauksissa kuten isänpäivänä teen burgerisämpylät ehdottomasti itse ja se kyllä kannattaa! Tämä ohje kuuluu olevan peräisin New York Times-lehdestä, eikä sillä leivottuja sämpylöitä syyttä kehuta monessa blogissa parhaiksi hampurilaissämpylöiksi. Nämä sämpylät ovat helppotekoiset vaikkakin aikaa vievät. Kunnon kohotus silti palkitaan! Ohjeella tulee 8 mahtiburgeria tai 10 maltillisemman kokoista sämpylää.

New York Timesin hampurilaissämpylät

2,4 dl lämmintä vettä
3 rkl lämmintä maitoa
2 tl kuivahiivaa
2 rkl sokeria
2 munaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
2,5 rkl pehmeää voita
seesaminsiemeniä

Sekoita vesi, maito, hiiva ja sokeri. Anna seistä 10 minuuttia. Lisää jauhoihin suola. Nypi voi jauhojen joukkoon. Jauhojen määrästä: älä laita heti koko määrää jauhoja, ettei taikinasta tule liian kovaa. Minä laitoin tähän erään 6,5 dl jauhoja ja se oli sopiva määrä. Riko kupissa yksi muna. Lisää hiivaneste ja muna jauhoihin. Vaivaa taikinaa kunnes se on pehmeää ja joustavaa, 5-10 minuuttia. Minä annoin monitoimikoneen taikinakulhon pyöriä noin seitsemän minuuttia. Anna taikinan kohota 1-2 tuntia kunnes se on kaksinkertaistunut. Leivo taikina turhia vaivaamatta sämpylöiksi ja anna kohota vielä toiset 1-2 tuntia. Laita uunin pohjalle vettä laakeassa astiassa ja lämmitä uni 200 asteeseen. Voitele kohonneet sämpylät munalla ja ripottele niiden päälle seesaminsiemeniä. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.


1 kommentti:

  1. Tämä on loistoresepti! Tulee ihan parhaat hampurilaissämpylät.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!