sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Banaani-porkkanamuffinit


Vaikka mieluiten leivon ihan rehellisellä voilla ja sokerilla, haluan silti joskus kokeilla kevyempiäkin leivonnaisia. 3,5-vuotias isosisko on melkoinen herkkusuu, joka söisi suklaata aina jos annetaan. 1,5-vuotias pikkusisko sen sijaan ei vielä osaa olla isosiskonsa tavoin herkkujen perään, kyllä hänkin joskus pullaa ja keksiä saa, juhlissa kakkua, mutta pyrin kuitenkin pitämään hänen sokerin saantinsa minimissä. Vaikka ei isosiskokaan ylenpalttisesti herkkuja saa. Nämä muffinit leivoin siis etenkin kuopusta ajatellen 

Näissä mehevissä muffineissa ei ole lainkaan valkoista sokeria, vaan makeutta tuo hunaja sekä banaanit. Vielä parempi makeuttaja olisi agavesiirappi, jonka glykeeminen indeksi on hyvin matala, vain 11-19. Hunajan vastaava on n. 55 ja valkoisen sokerin 68. (lähde: kookosravinto.fi)



Banaani-porkkanamuffinit, 12-14 kpl

2 munaa
0,5 dl hunajaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 pientä porkkanaa
2 pientä banaania
1 dl luonnonjogurttia
0,5 dl öljyä
ripaus suolaa
0,5 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
hasselpähkinärouhetta

Vaahdota munat ja hunaja. Hunaja ei vaahdoutu samoin kuin valkoinen sokeri, joten vaahdosta tulee löysä ja se ei haittaa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Muussaa kypsät banaanit haarukalla. Sekoita muna-hunajavaahdon joukkoon kuivat aineet, porkkanaraaste, banaanit sekä luonnonjogurtti ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin muffinipellin koloihin ja ripottele pinnalle hasselpähkinärouhetta. Paista 180 asteessa n. 25-35 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyyttä, kun tikkuun ei jää taikinaa ja muffinit ovat kauniin ruskettuneita, ovat ne valmiita. Paperinen muffinivuoka irtoaa lämpimistä muffineista huonosti, mutta jäähtyneistä muffineista hyvin.


4 kommenttia:

  1. Meillä tuntuu olevan samanlainen leivontafilosofia. Joskus on kiva kokeilla myös "vaihtoehtoleivonnaisia", niiden voilla, sokerilla ja kermalla leivottujen lisäksi.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Näitä ei-niin-sokerisia leivonnaisia voi nautiskella vaikkapa aamupalaksi, jolloin ei (yleensä :D ) tee mieli mitään liian tuhtia. Ja lapsille mielelläni leivon terveellisempiä herkkuja :)

      Poista
  2. Oisko mahdollista saada vielä hunajan määrä reseptissä? Herkullisilta näyttää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hups! Kiitos huomautuksesta :) hunajan määrä on tuo 0,5 dl jonka virheellisesti sokeriksi olin reseptiin kirjoittanut.

      Poista

Kiitos kommentistasi!