perjantai 4. maaliskuuta 2016

Porkkanakakku


Ystävänpäiväviikolla mieleni alkoi tehdä porkkanakakkua. Porkkanakakkuja on monenlaisia; yhdessä ohjeessa laitetaan taikinan joukkoon ananasmurskaa, toisessa mantelirouhetta. Googletin "maailman paras porkkanakakku", ja koska tämä ohje tuli esiin useammassakin blogissa (mm. Leivo mun kaa ja Kanelikaruselli-blogeissa), päättelin sen olevan kokeilemisen arvoinen. Reseptin alkuperä on Leila Lindholmin, joten kovin kaukana siitä täydellisestä porkkanakakusta ei voida olla. Ja hyvä kakku tämä olikin! Ensiarvoisen tärkeää on leipoa kakku AJOISSA, mielellään paria päivää ennen tarjoamista. Jääkaapissa kakku mehevöityy ja makustuu (maustuu, mitä sanaa tässä nyt käyttäisi?) ja kakkupalan loppuessa tekisi mieli vähän itkeä.

Alla oleva ohje on kokonainen (n. 24 cm vuoka) minä tein pienen kakun puolikkaalla ohjeella 16 cm irtopohjavuokaan.

Maailman paras porkkanakakku, by Leila Lindholm

Taikina:

3 munaa
1 dl fariinisokeria tai muuta tummaa sokeria
2 dl taloussokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
0,5 tl suolaa
0,5 dl öljyä (rypsi, oliivi, saksanpähkinä..)
5 dl porkkanaraastetta

Kuorrute:

400 g tuorejuustoa
1,5-2 dl tomusokeria (maun mukaan)
2 tl vaniljasokeria
1 tl limen mehua
n. 1 dl hasselpähkinärouhetta

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet ja kääntele ne huolellisesti muna-sokerivaahtoon. Lisää öljy ja porkkanaraaste. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 150 asteessa noin 45-55 minuuttia, kokeile kypsyyttä tikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassaan. Kakkupohja voi ja kannattaa paistaa edellisenä päivänä ja täyttää seuraavana.

Tee kuorrute. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri ja limen mehu. Leikkaa kakkupohja kahtia. Täytä kakku tuorejuustokuorrutteella ja levitä loput kakun päälle. Ripottele hasselpähkinärouhetta kakun pinnalle.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!