Paistettu polenta on ollut valmistettavien ruokien listallani jo pitkään, nyt sain inspiraation toteuttaa sen. Aiemmin olen tehnyt polentaa keitettynä, mutta siten polenta tahtoo jämäköityä liiaksi. Näin paistettuna oli maku parempi ja syömiskokemus mukavampi. Tein myös täytettyjä herkkusieniä uunissa (onnistui loistavasti, siihen mitään grilliä tarvita) ja viski-barbeque-marinoituja porsaanfileitä.
Täytetyt herkkusienet
tuoreita jumboherkkusieniä
sinihomejuustoa muruina
Napsauta sienistä kannat irti, täytä sinihomejuustolla ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Viski-barbeque-marinoidut porsaanfileet
porsaanfilepihvejä
Santa Maria American BBQ Sauce Kentucky Whiskey- kastiketta
Ota possut huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Hiero bbq-kastiketta lihoihin ja anna maustua. Paista pannulla kypsiksi.
Paistettu rakuunapolenta
polentasuurimoita
kuivattua rakuunaa
öljyä paistamiseen
Valmista polenta pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä keitetty polenta esim. vuokaan ja laita jääkaappiin vähintään 15 minuutiksi. Polenta jähmettyy jäähtyessään. Kumoa polenta vuoasta ja leikkaa sopiviksi paloiksi. Paista pannulla öljyssä mukavan rusehtaviksi. Tarjoa lisänä esim. kolmen pippurin kastiketta.
Jäähtynyt polenta.
Kumottu polenta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!