Yritin kerran tehdä lasagnelevyistä cannelloneja. En yritä enää. Meni hermot ja siitä tuli lasagne. Nyt käytin tarkoitukseen tehtyjä pastaputkia jotka toimivatkin hyvin. Aineiden määrät vaihtelevat, erikokoisiin uunivuokiin menee eri määrä putkia, meillä taisi mahtua kymmenisen pastaputkea.
cannelloneja niin paljon kuin vuokaan mahtuu yhteen kerrokseen
1 pkt kanajauhelihaa
0,5 prk makea ja tulinen-rahkaa
porkkanaa
sipulia
valkosipulia
paprikaa
suolaa
mustapippuria
kuivattua basilikaa
1 prk chilitomaattimurskaa
juustoraastetta
Ruskista kanajauheliha ja hienonnetut sipulit. Lisää joukkoon raastettu porkkana ja hienonettu paprika. Kääntele kunnes kasvikset alkavat kuullottua. Tahnamainen täytteestä tulee kun lisäät joukkoon puoli purkkia makea ja tulinen-rahkaa. Mausta suolalla, mustapippurilla ja basilikalla. Anna täytteen jäähtyä hetki tai mikäli sormet kestävät voit täyttää cannellonit saman tien. Täyttämisen voi tehdä pikkulusikalla, tai myös helposti pursotinpussilla jonne täyte nostellaan. Leikkaa pussista kulma auki, ja pursota täytettä pastaputkiin. Asettele ne vierekkäin uunivuokaan, kaada päälle chilitomaattimurska ja ripottele pinnalle esim. emmentaljuustoraastetta. Paista 225 asteessa 20-30 minuuttia.
Aah, kuinka taasen on herkullista. Ihan täällä tulee vesikielelle.
VastaaPoistaTämä olikin ensimmäinen kerta kun kyseistä pastamuotoa käytin, vaan ei varmasti viimeinen.
VastaaPoista