Parsakaali, kaaleista paras. Tuttu lisäke monenkin eri ruoan kanssa päivällispöydässämme, nyt kokeilin gratinoitua parsakaalia ja kyllä se vaan on hyvää. Tämän gratiinin kanssa maistuivat hyvin kalapyörykät (jotka kuvan vasemmasta ylänurkasta kurkkivatkin ja paistuivat kätevästi samalla pellillä).
Parsakaaligratiini
n.
500 g parsakaalia
2,5
dl ruokakermaa
2
tl maizenaa
loraus
juoksevaa margariinia
suolaa
mustapippuria
emmental-juustoraastetta
Kiehauta
parsakaalit vedessä, noin viisi minuuttia. Kaada uunivuokaan. Laita
kattilaan juokseva margariini ja maizena, vispaa sekaisin ja lisää
ruokakerma. Sekoittele kunnes seos alkaa saeta. Mausta suolalla ja
mustapippurilla. Kaada parsakaalien päälle. Ripottele lopuksi
pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!