torstai 18. lokakuuta 2012
Omenapossu
Me emme juurikaan käytä Ykkösbonus-korttia jonka riittävän vinguttamisen myötä Me-lehti kotiin postin mukana kantautuisi. Usein saankin anopiltani näitä lehtiä joista poimin kokeiltavalta kuulostavat ruokaohjeet. Tämä omenapossu oli kertakaikkiaan herkullista! Aiemmin en olekaan tainnut käyttää omenoita suolaisessa ruoassa. Alkuperäinen resepti on täällä, alla kuten me sen teimme. Alkuperäisen ohjeen mukaan ruoan pitäisi riittää kuudelle, saanen olla eri mieltä ja suositella ohjetta maksimissaan neljälle. Suurinälkäisten mukana ollessa vähemmällekin ihmisjoukolle.
400 g pippurimarinoituja possunsuikaleita
loraus soijakastiketta
1 sipuli lohkottuna
2 pientä omenaa lohkottuna
2 rkl öljyä
1 rkl siirappia
1,5 rkl vehnäjauhoja
1,5 dl vettä
2 dl ruokakermaa
muutama tuore basilikanlehti
Kuumenna öljy ja siirappi pannussa. Paista sipuleita ja omenoita muutama minuutti, siirrä sivuun. Paista possunsuikaleet pikaisesti ja lisää sipulit sekä omenat. Ripottele jauhot pannuun, sekoita hyvin ja lisää vesi, ruokakerma ja loraus soijakastiketta. Anna hautua kannella peitettynä miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia, kunnes lihasuikaleet ovat kypsiä. Ripottele basilikanlehdet ruoan päälle. Tarjoa perunoiden, riisin, pastan tai kuten me, ohran kanssa.
Tunnisteet:
Kastikkeet,
Porsaanliha
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Oli ihan sairaan hyvää.:)
VastaaPoistaMukava kuulla! Tätä voisikin tehdä uudestaan.
Poista