maanantai 26. marraskuuta 2012
Jouluinen puolukkapulla
Herkkuja puolukasta osa 3 (osa 1 puoloffee, osa 2 astetta fiinimpi puolukkapiirakka)
Kainalokanan kummitädin vierailun kunniaksi tein tätä Canelian keittöstä bongaamaani pikapullaa. Mustikkaisenkin version pikapullasta olen tehnyt. Söimme jouluisaa pullaa glögin sekä vaniljarahkajogurtin kera. Valion maustetuista rahkoista löytyvä vanilja on sellaisenaan mielestäni kovin makeaa, sekoitin sen joukkoon luonnonjogurttia tasapainottamaan makeutta.
2 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl maitoa
1,5 dl juoksevaa margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 tl kardemummaa
150 g puolukoita
raesokeria
Sekoita kulhossa munat ja sokeri, ei tarvitse vatkata. Mittaa joukkoon maito ja margariini. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan, sekoita vain sen verran että taikinasta tulee tasainen. Kaada puolet taikinasta voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 24 cm). Ripottele päälle puolukat ja levitä niiden päälle loppu taikina. Ripottele kakun pinnalle raesokeria. Paista 175 asteessa n. 45-55 minuuttia.
Tunnisteet:
Makeat leivonnaiset,
Puolukka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Isot peukut tälle, sopi hyvin glögin kanssa :)))
VastaaPoistaThanks Jenni! <3
PoistaTämäpä kuulostaa herkulta! Eksyin ensimmäistä sivuillesi. Tervetuloa vierailemaan myös minun blogissani. :)
VastaaPoistaKiva kun tulit, tervetuloa uudestaankin! Tein blogiisi vastavierailun :)
Poista