Nams, nams ja nams! Lanttulaatikko on ehdottomasti jouluinen laatikkosuosikkini. Tänä jouluna inspiroiduin tekemään lanttu-ja porkkanalaatikot itse. Apetitin ohje oli äärimmäisen helppo, ja laatikko valmistui pakastevalmiista lanttukuutioista. Tuplasin alla olevan ohjeen ja siitä tuli kolme 0,75 litraista vuokaa.
1 ps (500 g) | Apetit Lanttusosetta |
2 dl | kermaa |
1 | kananmuna |
4–6 rkl | siirappia |
½ dl | korppujauhoja |
1 tl | suolaa |
ripaus | jauhettua valkopippuria ja inkivääriä |
pinnalle | voi- tai margariininokareita |
Sulata lanttusose mikroaaltouunissa (800 W) laakeassa astiassa puolella teholla 8–10 minuuttia välillä sekoittaen. Sekoita sulatettu lanttusose ja kaikki muut ainekset ja kaada seos voideltuun, laakeaan vuokaan korkeintaan 3 cm:n kerrokseksi. Koristele pinta ja laita voinokareita pinnalle. Kypsennä uunissa 200 °C:ssa n. 1,5 tuntia. Mikäli haluat ruskeamman paistotuloksen, jatka paistamista vielä puoli tuntia.
Laatikot kuuluvat ehdottomasti joulupöytään. Oma suosikkini on imelletty perunalaatikko, mutta kyllä nykyään lapsuuden inhokki, lanttulaatikkokin, maistuu.:)
VastaaPoistaMä pidin aiemmin eniten porkkanalaatikosta, viime vuosina lanttulaatikko on kuitenkin kiilannut ykköseksi. Kaikki joululaatikot kuitenkin maistuu :)
Poista