lauantai 29. joulukuuta 2012

Puolukkajäädyke


Jouluaterian jälkimakeaksi halusin ehdottomasi jotain puolukkaista, kuinka yllättävää. Jäädyke on helppo valmistaa pakastimeen jo etukäteen, pitää vain muistaa ottaa ajoissa sulamaan ennen tarjoilua. Valmistin jäädykkeet annoksina silikoniseen muffinsivuokaan. Jäädykemassaa jäi vielä runsaasti yli ja pakastin sen kertakäyttösissä muovimukeissa. Rapeat, paahdetut mantelilastut sopivat mukavasti raikkaaseen jälkiruokaan. Jäädykkeen ohje on Maistuis varmaan sullekin- blogista.

4 dl puolukoita
3 rkl sokeria
2 rkl vettä
2 dl kermaa
4 keltuaista
1 1/2 dl tomusokeria
4 dl turkkilaista jogurttia
2 tl vaniljasokeria

mantelilastuja

Paahda mantelilastut kauniin värisiksi kuivalla pannulla ja laita ne muffinivuokien pohjalle. Mittaa kattilaan puolukat, sokeri ja vesi. Kuumenna survoen, kunnes marjat sulavat ja kiehuvat. Alenna lämpöä ja hauduta marjoja pari minuuttia. Jäähdytä sose. Vaahdota kerma. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon hyvin jäähtynyt puolukkasurvos, jogurtti ja kermavaahto. Mausta vaniljasokerilla. Kaada jäädykeseos kylmällä vedellä kasteltuun isoon vuokaan tai pienempiin annosvuokiin. Peitä vuoka/vuoat foliolla ja pakasta vähintään 5 - 6 tuntia. Ota jäädyke/jäädykkeet huoneenlämpöön n. 30 min. ennen tarjoilua. Tarjoa lisäksi esim. kinuskikastiketta.

2 kommenttia:

  1. Hei . voin sanoa että hyvää on ja piristävä jälkiruoka.Minulla oli mahdollisuus sitä maistaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!