torstai 27. joulukuuta 2012

Porkkanalaatikko


Elämäni ensimmäinen itsetehty porkkanalaatikko! Jouluruokapostaukset tulevat vasta näin joulun jälkeen, sillä pitihän kaikkea maistaa ennen ohjeiden julkistamista. Inspiraation itsetehtyihin lempparilaatikoihin sain Tupun blogista, jossa laatikot oli tehty Apetit-pakastasoseista. Porkkanalaatikkoa tein kaksinkertaisen määrän josta tulee viisi 0,75 litraista vuokaa, tuplasin siis alla olevan ohjeen.

1 dlvettä
1 dlriisiä
6 dlmaitoa
1 ps (500 g)Apetit Porkkanasosetta
1kananmuna
3–4 rklsiirappia
1–2 tlsuolaa

Keitä vesi kattilassa ja lisää riisit kiehuvaan veteen, sekoita. Lisää maito ja keitä hiljalleen sekoitellen 10 min. Lisää porkkanasosepalat seokseen (sulatin hieman ennen lisäämistä). Lisää kananmuna, siirappi ja suola. Sekoita hyvin ja kaada seos voideltuun uunivuokaan. Päälle voi ripotella korppujauhoja ja laittaa voinokareita. (Kypsennä uunissa 225 °C:ssa n. 1 tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!