sunnuntai 8. elokuuta 2010

Tabouleh


Tabouleh on Lähi-Idästä kotoisin oleva salaatti. Yleensä se tehdään bulgurista, mutta kuskus käy myös. Tabouleh tulee valmistaa ajoissa ennen tarjoilua ja nauttia kylmänä, mutta minä tekaisin siitä lämpimän salaatin! Jämät otin töihin evääksi, tosi hyvää kylmänäkin. Kypsä, pehmeä kuskus ja rapeat, raikkaat punasipuli sekä tomaatti sopivat hyvin yhteen. Ehdoton lisäys lihan tai kanan seuralaiseksi!

3 dl kuskusta
3 dl vettä
0,5 kasvisliemikuutiota
2 tomaattia
1 punasipuli
kuivattua tai tuoretta basilikaa
1 sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria

Kuumenna vesi kiehuvaksi, liuota kasvisliemikuutio veteen. Lisää kuskus ja ota kattila pois liedeltä. Kuskus tekeytyy kypsäksi n. 10 minuutissa. Hienonna sipuli ja pilko tomaatit. Sekoita kulhossa ne sekä mausteet ja sitruunanmehu. Kun kuskus on kypsää, lisää sipuli-tomaattiseos kuskusin joukkoon ja sekoita. Tarkista maku. Jos haluat tarjota taboulehin kylmänä, jäähdytä kuskus ensin. Taboulehiin kuuluu myös tuore minttu sekä oliiviöljy, mutta koska mintun maku on yksi niistä harvoista joista en pidä, en laittanut sitä, ja oliiviöljyä ei sattunut kotona olemaan.

3 kommenttia:

  1. Nams tätä täytyykin kokeilla!:) kaapista löytyy kuskusia mutta kaikki mitä oon siitä kokeillu on maistunut enemmän tai vähemmän pahvilta ja maustaminen on ollu hankalaa :p

    VastaaPoista
  2. Joo tää tabouleh oli tosi hyvää! Sekä lämpimänä että kylmänä, yön yli maustuneena. Pitääkin tehdä pian taas uudestaan :)

    VastaaPoista
  3. Hyvin sopii mintun tilalle tuore persilja jos yrttimeisinkiä haluaa lisää :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!