lauantai 7. elokuuta 2010

Täytetyt kesäkurpitsat, paahdettua bataattia ja pesto-raejuustotäytteisiä tomaatteja


Viikonloppuisin tekee mieli kokkailla aina jotain uutta! Nojoo, tässä uutta on pesto-raejuustotäytteiset tomaatit, muut ovat vanhoja suosikkeja.. Tarkoitus oli käyttää kesäkurpitsoissa broilerin jauhelihaa mutta se oli loppu, siispä ihan perus sikanautaa. Täällä on tomaattipohjainen ohje täytteelle, tämänkertaisessa käytin tuorejuustoa.

Täytetyt kesäkurpitsat:

kesäkurpitsaa
jauhelihaa
punasipuli
valkosipulia
tuore chili
pippurista tuorejuustoa
mustapippuria
suolaa
kuivattua basilikaa
juustoraastetta

Valmista täyte. Ruskista jauheliha, hienonnettu sipuli, valkosipuli ja tuore chili. Huom! Tuoretta chiliä käsitellessä kannattaa olla tarkkana, leikkuulaudan voi vuorata esim. leivinpaperilla jottei chilin aromit tartu leikkuulautaan. Pese välineet hyvin! Mausta jauhelihaseos ja lisää puolisen pakettia pippurista tuorejuustoa.
Puolita kesäkurpitsat ja koverra sisustaa pois. Tällä kertaa esipaistoin kesäkurpitsoja ilman täytettä 200 asteessa n. 5 minuuttia, viimeksi jäivät hiukan koviksi. Laita täytettä kesäkurpitsoihin ja ripottele juustoa päälle.

Paahdettua bataattia:

1 bataatti
loraus juoksevaa margariinia
Provence Mix-yrttisekoitusta

Kuori bataatti ja viipaloi se. Laita bataattiviipaleet pussiin, lorauta mukaan juoksevaa margariinia ja ripottele yrttisekoitusta. Hölskyttele niin että mausteet leviävät bataattiviipaleisiin. Levitä pellille kesäkurpitsojen viereen, paista 200 asteessa n. 30 min.

Pesto-raejuustotäytteiset tomaatit:

4 tomaattia
0,5 prk raejuustoa
3 tl vihreää pestoa

Leikkaa tomaateilta "lakki" ja koverra tomaateista sisus pois. Sekoita kulhossa raejuusto ja pesto. Täytä tomaatit seoksella. Raejuusto-pestoyhdistelmä oli niin maukas että varmasti teen tätä toistekin!

5 kommenttia:

  1. Voi että Päivi sulta saa kivoja ideoita!:) Miten toi raejuusto käyttäytyy uunissa, sulaako se?

    VastaaPoista
  2. Pesto-raejuustotomaatit ovat kylmiä. Kovertaa vaan tomaatin sisuksen pois, täyttää pesto-raejuustoseoksella ja eikun syömään :)

    VastaaPoista
  3. Nonih ois pitäny lukee ohje eka eikä vaan kuolata kuvan perään ;)

    VastaaPoista
  4. Uusi blogi löytyy osotteesta http://sokeriaaa.blogspot.com :)

    VastaaPoista
  5. Täytetyt kesäkurpitsat oli tosi hyviä ja tomaatit kanssa. En oo koskaan ajatellut käyttää pestoa tomaattien täytteeseen, hyvä idea:) Bataatit jäi vielä kokeilematta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!