perjantai 1. huhtikuuta 2011

Mustikka-vaniljapullat ja appelsiini-vaniljapullat

Tein suuren taikinan koska halusin tehdä kahdenlaisia pullia omaksi arki-illan iloksi, töihin ja pakkaseen. Taikinasta tulee n. 30 muhkeaa täytepullaa.

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
2 munaa
75 g  (150 g) voita tai juoksevaa margariinia
1 putkilo kardemummaa
n. 10-12 dl vehnäjauhoja

Täytteet

2 pss Blå Bandin vanhanajan vaniljakastiketta
2 dl mustikoita
1 tl perunajauhoja
paistokestävää appelsiinimarmeladia

Haa, nytpä tuli selitys sille miksi eilen tekemäni pullat maistuivat niin terveysvaikutteisilta! Tein ohjeen kaksinkertaisena mutta voita laitoin puolikkaan taikinan verran eli 150 gramman sijasta 75 grammaa! Oikein hyviä pullia olivat silti, eli voin suositella vähärasvaisempien leivonnaisten ystäville tekemään tarkoituksella tämän "mokan".

Peruspullataikina siis kyseessä jonka tein monitoimikoneen taikinakulholla. Leivo taikinasta pikkupullia ja kohota pellillä. Paina pullien keskelle lasilla syvennys, saa painaa ihan kunnolla, ripottele pullien päälle hieman venhäjauhoja jos lasi meinaa tarttua kiinni. Sekoita mustikat ja perunajauho keskenään. Laita syvennyksiin paketin ohjeen mukaan valmistettua vaniljakastiketta sekä mustikoita tai nokare appelsiinimarmeladia. Voitele reunat kananmunalla ja paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!