keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Täytetyt paprikat ja basilikapolenta


Polentasuurimot (esikeitetty maissijauho) olen ostanut kaappiin jo ajat sitten ja nyt päätin laittaa niistä lisukkeen täytetyille paprikoille. Polentaa syödään Italiassa ja rakenteeltaan se voi olla vellimäistä, veitsellä leikattavaa tai jotain siltä väliltä. Käytin polentaa ensimmäistä kertaa joten tein paketin ohjeen mukaan, tuoretta basilikaa lisäsin hetken mielijohteesta. Keitetystä polentasta voi myös muovata palloja tai leikata paloja jotka paistetaan pannulla öljyssä.

Täytetyt paprikat

3 paprikaa
230 g savukinkkukuutioita
1 sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
8 pientä ruskeaa herkkusientä
suolaa ja pippuria myllystä
kuivattuja yrttejä esim. basilikaa tai oreganoa
1 tl korianteria
1 tl chilimausteseosta
oliiviöljyä
juustoraastetta

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Halkaise paprikat ja poista siemenkodat. Hienonna sipulit ja kuullota ne öljyssä. Lisää pannulle paloitellut herkkusienet sekä savukinkkukuutioat ja mausta täyte. Esikypsennä paprikoita uunissa 10 minuuttia ennen täyttämistä. Lusikoi täyte paprikanpuolikkaisiin ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 15 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Kiva kun kävit blogissani ! Sinulla on ihanan ruokaisat sivut, kaikenlaisia herkkuja esim. nämä täytetyt paprikat, joita mun on pitänyt tehdä jo kauan aikaa sitten.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!