maanantai 20. elokuuta 2012

Vadelmablondies


Blondie, brownien kesäinen sisar. Toinen Kainalokanan kummitädin vierailua varten väkertämäni leipomus. Aika hyvää jäätelön kanssa, voi nam! Blondie-paloihin käytin Kotilieden brownies-ohjetta, valkosuklaa korvaa tummansuklaan.

150 g voita tai margariinia
150 g valkosuklaata
3 munaa
1,5 dl sokeria (alkuperäisessä ohjeessa oli 2,5 dl)
2 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
n. 100 g vadelmia

Sulata voi ja suklaa mikrossa. Vuoraa n. 25x30 cm kokoisen vuoan pohja leivinpaperilla.Vaahdota munat ja sokeri, lisää jäähtynyt voi-suklaaseos sekä jauhot ja vaniljasokeri vaahdon joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja lisää (jäiset) vadelmat, sekoita vielä kerran. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 35 minuuttia. Anna blondien jäähtyä ja tarjoa jäätelön kera.

6 kommenttia:

  1. Ja tämähän menee heti kokeiluun, kunhan ostan valkoista suklaata!!!

    VastaaPoista
  2. Valkosuklaa sopii kyllä niin mainiosti marjojen kanssa.
    Mulla on nyt innostuksena juuri vadelmat. Ihanaa herkkua tämä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vadelmia ei missään nimessä passaa unohtaa! Valitettavan harvoin tulee tuoreita vattuja ostettua kesäisin, parisen kertaa tänä kesänä.

      Poista
  3. Niiiiin hyvää, täälläkin testattu jo :) Laitoin sekaan reilusti hasselpähkinärouhetta ja tulin kivan rapsakkaa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!