perjantai 28. syyskuuta 2012

Kuidukas omenapiirakka


Heti perään toinenkin vallan toimiva omppupiirakkaohje, tällä kertaa reseptin tarjoaa Myllyn Paras. Olen tehnyt tätä piirakkaa töissä lasten kanssa, on siis aika passeli pikkukokkien ohje myös. Piirakkaan päätyneet omenat olivat äitini tuomisia mummolani pihamaalta. Ohje muuntui sen verran, että leseseos pääsi loppumaan kesken kaiken joten niiden virkaa toimittivat ruishiutaleet. Kivoja nämä rukiisemmat ohjeet! Myllyn Paras mainitsee ohjeen toimivan myös mustikoilla, puolukoilla, vadelmilla tai päärynällä.

1 dl kuidukas leseseosta (ruishiutaleita)
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
75 g juoksevaa margariinia
2 munaa
1,5 dl jogurttia, piimää tai kermavalmistetta

Päälle:
4-5 keskikokoista omenaa
1 tl kanelia

Muruseos:
50 g juoksevaa margariinia
3/4 dl sokeria
1,5 dl ruisleseitä

Sekoita kuivat ainekset keskenään ja sekoita muut ainekset joukkoon. Levitä taikina voidellulle leseillä leivitetylle piirakkavuoalle. Viipaloi piirakan päälle omenat ohuina viipaleina, ripottele päälle kanelia. Valmista muruseos sekoittamalla sen ainekset keskenään ja levitä se omenien päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30-40 min.

2 kommenttia:

  1. Kivalta vaikuttaa! Voisi kokeilla, vielä kun ei ole kyllästynyt syksyn valtavaan omenasatoon. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulee suosittua näitä terveysvaikutteisempia ohjeita, voi syödä enemmän ;) ja on hyvääkin!

      Poista

Kiitos kommentistasi!