keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Omena-kauratorttu


Tämä ohje on Sirpa Talkan Makeaa ja suolaista puutarhasta-kirjasta. Täysjyvävehnäjauhojen tilalle laitoin ruisjauhoja, ihanan rukiinen piirakka tulikin!

200 g margariinia (laitoin voita)
2 dl sokeria
2 munaa
1 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
2 dl täysjyvävehnäjauhoja (ruisjauhoja)
3 dl kaurahiutaleita
2 tl vaniljasokeria
3 dl omenaa kuutioituna

Päälle:
2 omenaa
kanelia
kardemummaa (nerokkaan kardemummalisäyksen teki myös Hayley samaista piirakkaa leipoessaan)

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja nostele seos vaahdon joukkoon. Lisää loput taikinan ainekset ja sekoita tasaiseksi. Vuoraa piirasvuoka leivinpaperilla (tai voitele vuoka) ja levitä taikina vuokaan. Viipaloi päälle tulevat omenat ja asettele ne taikinan päälle. Ripottele pinnalle kanelia ja kardemummaa. Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Ihania omppupiirakoita olet tehnyt! Rukiin aromi tulee ihanasti oikeuksiinsa voin kanssa ja se onkin melkoinen. Tällainen piirakka kyllä maistuisi teen kera sateisena päivänä, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toimii myös pakastettuna+sulatettuna oikein hyvin. Harvemmin (tuskin koskaan) käytän voita leivonnassa mutta kyllä se tuo ihan eri maun!

      Poista

Kiitos kommentistasi!