lauantai 1. kesäkuuta 2013

Meetvursti-fetavoileipäkakku


Kainalokanan viime kesän kastejuhlaan tein hyydytettävän voileipäkakun. Nyt päätin voittaa voileipäkakkumörköni, koska a) en ole koskaan pitänyt voileipäkakuista ja b) niiden tekohan on ylivoimaisen hankalaa ja epäonnistuminen todennäköistä. Terhin keittiöstä poimitun ohjeen myötä ainakin kohta b tuli murrettua; kakun teko oli helppoa kuin mikä (nohevana kotiäitinä silppusin täytteiden ainekset edellisenä iltana, sekoitin täytteet pikapikaa aamulla ja täytin kakut Kainalokanan aamupäivätirsojen aikana). Kohdasta a sen verran, että en ehkä vieläkään voi sanoa pitäväni voileipäkakuista, mutta olihan tämä hyvän makuista, maukasta ja täyteläistä. Olen kuitenkin iloinen että elämäni ensimmäiset voileipäkakut eivät olleet suutareita vaan molemmat tuli syötyä! Alla olevasta ohjeesta tulee kaksi voileipäkakkua, leipävuokaan ja 16 cm irtopohjavuokaan tehdyt.

Meetvursti-fetavoileipäkakku
1 iso paketti vaaleaa paahtoleipää, esim. graham
1 paketti ruisvuokaleipää
kostutukseen esim. lihalientä tai maitoa

Meetvurstitäyte:

1 prk ranskankermaa
1 prk ruohosipulituorejuustoa
puolikas paprika hienonnettuna
1 kevätsipuli hienonnettuna
n. 1 dl ruohosipulia hienonnettuna
n. 150 g fetajuustoa murennettuna
n. 1 dl kermaa tai maitoa notkistamaan täytettä
ripaus mustapippuria

Fetatäyte:

1 prk ranskankermaa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
n. 200 g meetvurstia hienonnettuna
ripaus mustapippuria

Pinnalle:

vajaa purkki ranskankermaa
reilu puoli pakettia maustamatonta tuorejuustoa
meetvurstisiivja
fetakuutioita
tummia viinirypäleitä
herneenversoja

- Sekoita täytteet ja vuoraa vuoat runsaalla kelmulla, kelmua pitää olla sen verran että kakut saa koottua kääräistyä niihin tekeytymään.
- Leikkaa leivistä reunat pois ja levitä kerros vaaleaa leipää vuokien pohjalle. Kostuta maidolla ja levitä päälle meetvurstitäytettä.
- Lisää kerros ruisvuokaleipää, kostuta ja levitä päälle fetatäytettä.
- Lisää toinen kerros ruisvuokaleipää, kostuta ja levitä päälle meetvurstitäytettä.
- Päällimmäiseksi asettele kerros vaaleaa leipää.
- Kostuta, vedä kelmu päälle ja laita kakut yöksi kylmään pienen painon alle.
- Koristele kakut tarjoilupäivänä: sekoita ranskankerma ja tuorejuusto, levitä sitä kakkujen päälle ja koristele.


2 kommenttia:

  1. Onko valmiina kakkuna kovin suolainen? Täytteet tekeytymässä ja vaikutti nyt siltä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Minusta kakku ei ollut mitenkään supersuolainen, vaan juuri sopivan. Kerrohan mitä tykkäsit!

      Poista

Kiitos kommentistasi!