
Meetvursti-fetavoileipäkakku
1 iso paketti vaaleaa paahtoleipää, esim. graham
1 paketti ruisvuokaleipää
kostutukseen esim. lihalientä tai maitoa
Meetvurstitäyte:
1 prk ranskankermaa
1 prk ruohosipulituorejuustoa
puolikas paprika hienonnettuna
1 kevätsipuli hienonnettuna
n. 1 dl ruohosipulia hienonnettuna
n. 150 g fetajuustoa murennettuna
n. 1 dl kermaa tai maitoa notkistamaan täytettä
ripaus mustapippuria
Fetatäyte:
1 prk ranskankermaa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
n. 200 g meetvurstia hienonnettuna
ripaus mustapippuria
Pinnalle:
vajaa purkki ranskankermaa
reilu puoli pakettia maustamatonta tuorejuustoa
meetvurstisiivja
fetakuutioita
tummia viinirypäleitä
herneenversoja
- Sekoita täytteet ja vuoraa vuoat runsaalla kelmulla, kelmua pitää olla sen verran että kakut saa koottua kääräistyä niihin tekeytymään.
- Leikkaa leivistä reunat pois ja levitä kerros vaaleaa leipää vuokien pohjalle. Kostuta maidolla ja levitä päälle meetvurstitäytettä.
- Lisää kerros ruisvuokaleipää, kostuta ja levitä päälle fetatäytettä.
- Lisää toinen kerros ruisvuokaleipää, kostuta ja levitä päälle meetvurstitäytettä.
- Päällimmäiseksi asettele kerros vaaleaa leipää.
- Kostuta, vedä kelmu päälle ja laita kakut yöksi kylmään pienen painon alle.
- Koristele kakut tarjoilupäivänä: sekoita ranskankerma ja tuorejuusto, levitä sitä kakkujen päälle ja koristele.
Onko valmiina kakkuna kovin suolainen? Täytteet tekeytymässä ja vaikutti nyt siltä..
VastaaPoistaMoi! Minusta kakku ei ollut mitenkään supersuolainen, vaan juuri sopivan. Kerrohan mitä tykkäsit!
Poista