tiistai 17. syyskuuta 2013

Ricotta-serranokinkku-tomaattipiirakka


Suolaisiin piirakoihin saa kätevästi upotettua kaikenlaista "jämäruokaa". Tämä maanantain iltapala syntyi viikonlopusta jääneistä aineksista.

Pohja 

2 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta 
0,5 tl suolaa 
0,5 dl juoksevaa margariinia 
reilu 1 dl vettä

Täyte

n. 200 g ricottajuustoa
100 g serranokinkkua
1 luumutomaatti viipaleina
pinjansiemeniä
mustapippuria
timjamia
ripaus suolaa
1 dl maitoa
2 munaa

Sekoita pohjan ainekset ja painele taikina piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille. Sekoita keskenään ricottajuusto, maito, munat sekä suola ja kaada seos pohjan päälle. Levitä pinnalle loput täytteet eli serranokinkku, tomaattiviipaleet, pinjansiemenet sekä mustapippuria ja timjamia. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia kunnes piirakka on kauniin värinen.

3 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!