tiistai 22. huhtikuuta 2014

Kreikkalainen jauhelihapiirakka


Babysittereiden suolainen iltapala oli tämä kreikkalainen jauhelihapiirakka. Meillekin jäi palat, ja itsekriittisenä totean piirakan olleen muuten hyvä, mutta liian vähäsuolainen ja vähäpippurinen. Ohje on Yhteishyvän, myös Ruokailmiön Katjuzqa on samaista piirakkaa tehnyt. Pohjana käytin taas omaa moniviljaista vakkaritaikinaani.

Pohja

1 dl vehnäjauhoja
1 dl sämpyläjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
0,5 tl suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl juoksevaa margariiinia
1 dl vettä

Täyte

400 g jauhelihaa
1 pieni prk tomaattipyrettä
1 tl oreganoa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 prk kermaviiliä
2 munaa
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 dl mustia oliiveja
1 dl salaattijuustokuutioita

Sekoita pohjan ainekset keskenään ja taputtele jauhon avulla piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille.  Paista jauheliha ja mausta tomaattisoseella, oreganolla, suolalla ja pippurilla. Nosta jäähtymään. Sekoita kermaviili ja kananmunat, levitä seos taikinalle. Levitä päälle jauhelihaseos. Nostele pinnalle kirsikkatomaatit, oliivit ja juustokuutiot. Painele täytteitä niin, että ne peittyvät kermaviiliseoksella. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Oikein hyvä piirakka ja erityisesti pohjasta tuli heti vakioresepti - helposti leivottava, kauliintuu hyvin ja pitää pintansa isommassakin pannullisessa piirakkaa. Parasta on se, että ei tarvinnut paljoa rasvaa ja hyvin onnistui sekin, että osa vedestä korvasin jogurtilla. Lauantaileipuri Etelä-Pohjanmaalta kiittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Mäkin käytän tosi usein tätä superhelppoa, herkullista ja kevyttä pohjaa :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!