torstai 18. kesäkuuta 2015

Katkarapu-vuohenjuustopiirakka


Vuohenjuusto on lempparini, ja hyvältä se maistui tässäkin piirakassa. Ohje on Yhteishyvän, mutta pohjan tein toisella tavalla perunamuusijauheen puutten takia.

Katkarapu-vuohenjuustopiirakka

Pohja:

125 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
2-3 rkl vettä

Täyte:

200 g pakastekatkarapuja
1 ruukku tilliä
rouhittua mustapippuria
100 g vuohenjuustoa
150 g ranskankermaa
2 munaa

Nypi margariini ja jauhot kulhossa. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin lepäämään noin puoleksi tunniksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Valuta sulaneista katkaravuista neste siivilässä kevyesti lusikalla painaen. Jaa katkaravut pohjalle. Lisää silputtu tilli, mustapippuri ja paloiteltu juusto. Sekoita ranskankerma ja kananmunat. Kaada seos täytteen päälle. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 35–40 minuuttia tai kunnes täyte hyytyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!