maanantai 10. elokuuta 2015

Man-ban-mustoffee



Man-ban-mustoffee... jaa siis mikä?? Mansikka-banaani-mustikkatoffeepiiras! -offeet kuuluvat lempileivonnaisiini, ne ovat helppoja, niissä yhdistyy rapea keksipohja, kermainen vaahtotäyte ja makea kinuski. Sen voi tehdä mistä vain: banaanista, puolukasta, mustikasta, mansikasta, vadelmista, nektariineista, hmm.. kirsikoista.. En osannut taaskaan päättää mitä marjaa tai hedelmää -offeeseen laittaisin, joten laitoin sitten kaikkea mitä mieli teki: mansikkaa, banaania ja mustikkaa. Superherkullista ja suositeltavaa! Raikasta, makeaa ja rapeaa yhtä aikaa. Suosikkini. 

Mansikka-banaani-mustikkatoffeepiiras, 22 cm irtopohjavuokaan

Pohja:

300 g Digestive-keksejä
100 g voita

Täyte:

1 prk (397 g) kondensoitua maitoa toffeeksi keitettynä
mansikoita, banaania, mustikoita
1 prk (2,5 dl) Flora Vispiä

Pinnalle:

mansikoita, banaania, mustikoita
tummaa suklaata rouhittuna

Hienonna keksit monitoimikoneessa ja lisää joukkoon sulatettu voi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja levitä keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille, laita vuoka hetkeksi jääkaappiin. Levitä jo aiemmin toffeeksi keittämäsi kondensoitu maito pohjan päälle, tai käytä valmiiksi keitettyä kinuskia. Myydään säilykeosastolla. Asettele toffeen päälle viipaloituja banaaneja, mansikoita ja mustikoita. Vaahdota Flora Vispi ja levitä se täytteen päälle. Asettele hedelmää ja marjoja myös kerman päälle ja koristele tummasuklaarouheella. -offeet ovat parhaimmillaan valmistuspäivänä, mutta kestävät myös yön yli säilytyksen jääkaapissa.


3 kommenttia:

  1. Bannofee on mun suosikkia ja tämäkään ei versio ei voi olla muutakuin superherkullista, nam!!! ☺

    VastaaPoista
  2. Oo miten ihana ohje! Pakko tehdä tätä !

    VastaaPoista
  3. Nanne ja Noora, kiitos! -offeet on siitä hyviä, että niihin voi laittaa melkeinpä mitä tahansa marjaa tai hedelmää! Ja plussaa siitäkin, että ovat ihan superhelppoja tehdä. Mausta nyt puhumattakaan, nam!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!