tiistai 9. elokuuta 2016

Kukkakaalipohjainen pizza


Elokuun ajan olen vältellyt vaaleita viljoja ja sokeria, joten leipomiset ovat olleet vähissä tässä kuussa. Tänään oli pizzapäivä ja innostuin kokeilemaan hiilihydraatitonta pizzapohjaa, jossa jauhojen sijaan käytetään kukkakaalia. Pidän kaaleista muutenkin, mutta tämä oli yllättävän helppo, nopea ja herkullinen vaihtoehto tavalliselle pizzapohjalle! Muuta vaikeaa tässä ei ollut, kuin lopettaa pizzan syöminen ajoissa ennen ähkyä.. helpommin sanottu kuin tehty!

Kukkaalipohja pizzalle

1 keskikokoinen kukkakaali, n. 400 g
2 rkl öljyä
1 muna
1 dl juustoraastetta

Raasta kukkakaali hienoksi muruksi esimerkiksi raastinraudan karkealla puolella. Raastettu kukkakaali on melkoista mujua, mutta raastaminen onnistui helposti ja siististi tarjottimen päällä. Paista kukkakaalimurua öljyässä pannulla kunnes muru saa hiukan väriä. Sekoita kukkakaalimurun joukkoon kulhossa kananmuna ja juustoraaste. Levitä seos leivinpaperin päälle pellille ja esipaista 225 asteessa 10-15 minuuttia. Ota pohja uunista ja levitä sen päälle pizzakastike ja täytteet. Minä laitoin täytteeksi juustoraastetta, tonnikalaa, salamia, paprikaa ja punasipulia. Nosta pelti takaisin uuniin ja paista vielä noin 10 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!