keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Puustipäivä!


Kukaan ei ole kertonut mulle että mähän olen taitava pullanleipoja! Taikinantekovaiheessa hiukan epäilytti, koostumus oli kaikkea muuta kuin "käsistä ja kulhon reunoista irtoileva", mutta nähtävästi pehmeästä (lue: löysästä) taikinasta tulee parasta pullaa! Tämä ohje on todellinen pullanleivontaa for dummies, vierähti meinaan noin 12 vuotta edellisestä pullanleivontakerrasta! :D So, may I proudly present: Korvapuustit!

(1 pellillinen)
2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
0,5 tl suolaa
0,5 dl sokeria
1 muna
75 g juoksevaa margariinia
1 rkl kardemummaa
n. 7 dl vehnäjauhoja

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen, lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. (Tässä kohtaa ohjetta luki että "alusta kunnes taikina on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista". Tämän voi jättää huomioimatta, taikina on todella tahmeaa (ja silti tulee täydellistä pullaa)! Kohota 45 min liinan alla (kulhon voi laittaa mikroon kohotuksen ajaksi, mikro ei päällä).
Leivo taikinasta korvapuusteja: täytteeksi juoksevaa margariinia, sokeria ja kanelia. Voitele munalla ja koristele raesokerilla. Paista 225 asteessa n. 10 min.


Aiemmassa sämpyläpostauksessa vannoin tuorehiivan nimeen jota käytin tänäänkin. Pullaohjeeseen meni puolikas hiiva, toisesta tekaisin 2,5 dl sämpylätaikinan ja taion suolaisia korvapuusteja tonnikalatäytteellä eli tonnikalapuusteja! :) Valmistusmenetelmä sama kuin pullissa, paitsi että:

Täyte: 1 prk tonnikalaa tomaattikastikkeessa
1 dl juustoraastetta
lusikallinen pippurituorejuustoa
paprikajauhetta
oreganoa
Voitelu munalla, koristelu seesamsiemenillä. Paista 225 asteessa n. 10-15 min.

1 kommentti:

  1. Hauska idea noi suolaiset puustit! Pitääpäs koittaa itse jotain vegeversiota :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!