keskiviikko 25. elokuuta 2010

Ohraleipäset


Ohje löytyi Nalle ohrahiutaleet-paketin kyljestä. Itse muutin ohjetta niin että en käyttänyt rypsiöljyä vaan juoksevaa margariinia, ja rosmariinin tilalla käytin provence mix- yrttiseosta joka sisältää timjamia, rosmariinia, oreganoa, kynteliä ja salviaa. Hiukan ohjetta pidemmän paistoajankin leipäset vaativat, taisin pitää reilut 15 minuuttia jotta pinta oli halutun ruskistunut.

Nallen leipäset

3 dl vettä
1 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
0,5 tl valkosipulijauhetta
2 dl ohrahiutaleita
1 pss kuivahiivaa
n. 4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl rypsiöljyä

Yrttiöljy

0,5 dl rypsiöljyä
1 valkosipulinkynsi murskattuna
0,5 tl rosmariinia

Sekoita +42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen sokeri, suola ja valkosipulijauhe. Yhdistä ohrahiutaleet ja kuivahiiva keskenään ja sekoita taikinanesteeseen. Lisää vehnäjauhot ja rypsiöljy ja alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 30 minuuttia. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa tasaiseksi. Leivo taikinasta tanko ja jaa 12 osaan. Nosta palat leivinpaperin päälle pellille ja taputtele jauhotetuin käsin pyöreiksi leipäsiksi, halkaisija n. 9 cm. Anna kohota liinan alla n. 30 minuuttia. Valmista yrttiöljy sekoittamalla aineet keskenään. Painele kohonneisiin leipäsiin sormella koloja ja voitele pinta yrttiöljyllä. Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!