lauantai 25. syyskuuta 2010

Broileria, villiriisiä ja itämaiset porkkanalastut


Koivet: paista uunissa 175 asteessa noin tunti
Villiriisi: keitä kannen alla 18 minuuttia

Itämaiset porkkanalastut

2 rkl seesaminsiemeniä
3 porkkanaa
2 rkl öljyä
1 tl currya
0,5 tl inkivääriä
ripaus suolaa
1 tl hunajaa

Tämän ruokalajin valmistus oli unohduksia tulvillaan. Näin se olisi pitänyt valmistaa..: Paahda seesaminsiemeniä kuivalla pannulla kunnes saavat hiukan väriä ja siirrä ne syrjään. Kuumenna öljy, lisää mausteet ja pyörittele niitä hetki öljyssä. Leikkaa porkkanoista lastuja juustohöylällä tai kuorimaveitsellä, kypsennä öljy-mausteseoksessa kunnes pehmenevät. Lorauta joukkoon hunaja ja lisää paahdetut seesaminsiemenet.

..ja näin minä sen valmistin: Unohda paahtaa seesaminsiemet ja laita öljy pannulle. Tee ohjeen mukaan kunnes tulee mausteiden lisäämisen aika, lisää kaikki muut paitsi suola jonka unohdat. Tässä vaiheessa tulee lisätä myös hunaja, unohdat senkin. Laita lopuksi kalpeat, ei paahdetut seesaminsiemenet porkkanoiden joukkoon.

Maku ratkaisee, hyvää oli eli suola ja hunaja eivät ole välttämättömiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!