torstai 16. syyskuuta 2010

Suolaiset muffinsit


Tämä mainio suolaisten muffinsien ohje löytyi sekin Lettupannusta. Kaksinkertaistin alkuperäisen ohjeen jolloin tuli 12 muhkeaa muffinsia, pellillinen. Uusi muffinsipeltini (nimenomaan muffinsi, ei mikään muffini) on ihana! Tällä ohjeella tulee varmasti tehtyä muffinseja toistekin, makuvaihtoehtoja on monia!

12 täyteläistä kinkku-paprika-sinihomejuustomuffinsia

3 dl grahamjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
2 rkl kuivattuja yrttejä (Provence Mix- yrttiseosta)
3 dl maustamatonta jogurttia
2 munaa
2 rkl öljyä
5 kinkkuviipaletta
puolikas paprika
75 g (puoli pussia) sinihomejuustomurua

Voitele muffinsivuoat. Sekoita kuivat aineet keskenään, toisessa kulhossa jogurtti, munat ja öljy. Sekoita nämä keskenään ja lisää joukkoon kinkkukuutiot, paprika ja sinihomejuusto. Sekoita nopeasti tasaiseksi ja jaa vuokiin. Koristele kurpitsansiemenillä. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Oi, miten hauskannäköisiä! :D Ensin katsoin, että jaa, taas jotain siemenvirityksiä, joita en söis kuitenkaan, mutta reseptiä tarkemmin katsottuani voisinkin jopa kokeilla näitä.

    Vähän vastaavanlaisia olen testaillutkin jo eri muunnelmilla, mutta ainoastaan tuorejuustosydämellä tekemäni versiot olivat onnistuneita :/ Jostain käsittämättömästä syystä mun suolaiset muffinssini muistuttaa aina lähinnä kuivia sämpylöitä, vaikka resepti olis mikä :P

    VastaaPoista
  2. Tuorejuustosydän voisi olla ihan hassu kokeilu :) näissä muffinseissa jogurtti tekee tosi muhevan rakenteen. Mä pidän itseäni ihan surkeana muffinsientekijänä, ovat ekat suolaiset muffelot joissa olen koskaan onnistunut :D eikä tässä oikein epäonnistumisen vaaraa voi olla, senkun sekoittaa ja yhdistää aineet ja avot. Uusi muffinsipelti houkuttelis kokeilemaan myös makeita muffeloita.. siihenkin tarttis jonkun foolproof-reseptin :D

    VastaaPoista
  3. Mitäs muuten oli ne ihanat pehmeät suolaiset kinkkumuffinsit joita olit tehnyt teidän kemuihin joskus? Niissä oli päällä tuorejuustonokare ja muistaakseni porkkanakoriste? Olivat muuten tosi hyviä, löytyiskö se ohje jostain?? :)

    VastaaPoista
  4. Haa, nyt tarkoittanet niitä TÄYSIN epäonnistuneita muka-muffinseja joiden kanssa meinas mennä hermot :D ne eivät kohonneet yhtään eivätkä irronneet vuoista niin mitenkään! Mutta ilmeisesti koristelu pelasti lopputulosta vähän, ja ihan hyvältähän ne maistuivat :D suosittelen kokeilemaan tätä uudempaa muffinssiohjetta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!