lauantai 15. tammikuuta 2011

Intialainen parsakaaligratiini

Kasvispääruokana tai kanan kanssa lisukkeena, tosi maukasta. Jos ruokaan tulee kahta herkkua, parsakaalia ja kookosmaitoa, ei lopputulos voi olla kuin onnistunut! Nimi parsakaaligratiini ei kerro ihan kaikkea, tuleehan tähän myös kukkakaalia. Pelkkä kaaligratiini nimenä taas on harhaanjohtava.

200 g pakasteparsakaalia
200 g pakastekukkakaalia
2 dl kookosmaitoa
1 tl currytahnaa
0,5 tl suolaa
ripaus chilijauhetta
1,5 rkl Maizenaa
1,5 dl juustoraastetta

Kuumenna vesi kattilassa ja lisää kasvikset suoraan pakkasesta. Kiehauta ja kaada vesi pois. Lisää kattilaan kookosmaito, currytahna ja chilijauhe, kuumenna. Lisää Maizena kokoajan sekoittaen ja keitä kunnes seos sakenee. Lisää puolet juustoraasteesta. Juusto sulaa kaalien sekaan. Kaada seos vuokaan ja ripottele loput juustoraasteesta paistoksen pinnalle. Paista 225 asteessa 15 minuuttia. Meillä lisänä syötiin intialaisittain marinoituja broilerinfileitä.

Rakastavaisten ruokaa? <3

5 kommenttia:

  1. Kokeilin tuota kukkakaali-parsakaaligratiinia ja tuli niiiin herkkua :D Lisukkeeksi tein yrttilihapullia, en tosin oikein tiedä oliko tuo kookoksen maku niin täydellinen match jauhenlihan kanssa ;P

    VastaaPoista
  2. Millaisia yrttilihapullia? Kuulostaa namilta! :) Meidänkin piti eka laittaa possunpihvit tämän kanssa mutta paremmin kävi kana.

    VastaaPoista
  3. Hiukan muuntelin netistä löytämääni kreikkalaisten lihapullien ohjetta:

    korppujauhoja
    maustamatonta jogurttia/kermaviiliä
    loraus vettä
    kuivattua basilikaa
    provence mix-yrttisekoitusta
    ripaus chiliä
    suolaa
    mustapippuria
    1 muna
    100 g fetajuustoa murusteltuna
    400 g jauhelihaa

    Suosittelen :)

    VastaaPoista
  4. Voipi olla että menee testiin! Yrtit ja feta, herkkuva :)

    VastaaPoista
  5. Ihanaa, parsa on mun herkkuani.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!