sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Mustaherukka-suklaajuustokakku


Tein kaverini vauvan ristiäisiin kaksi tällaista mustaherukka-suklaajuustokakkua. Kyseessä olivat ensimmäiset "maailmalle" tekemäni kakut, joten halusin tehdä koekakun ennen varsinaista näytön paikkaa. Koekakku osoittautui tosi maukkaaksi, voimakas mustaherukka sopi hyvin suklaan kanssa. Varsinaisiin juhliin meneviin kakkuihin muokkasin vähän liivatteen määrää, koekakussa suklaatäyte oli aika kiinteää ja halusin siitä vähän pehmeämmän. Itse olin kakkuihin oikein tyytyväinen, ja palautteesta päätellen myös juhlaväki! Tein kakut 16 cm ja 24 cm irtopohjavuokiin, pienempään tein alla olevan ohjeen puolitettuna. Kakun sekä koristelun idea Doron kakku-blogista.

Mustaherukka-suklaajuustokakku, 24 cm vuokaan

Pohja:

175 g kaurakeksejä
75 g voita

Mustaherukkatäyte:

400 g pakastemustaherukkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä
1 dl tomusokeria

Suklaatäyte:

1 levy  (130 g) Pandan tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
2 liivatelehteä
1 dl tomusokeria

Mehukiille:

2 dl mustaherukkamehutiivistettä
3 liivatelehteä

Hienonna keksit ja lisää keksimuruihin sulatettu voi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuru tasaisesti vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin. Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä hetki. Sekoita suklaa ja tomusokeri tuorejuuston joukkoon sähkövatkaimella vatkaten. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä pehmeiksi. Valuta niistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne mikrossa, tähän menee vain hetki. Nosta lusikallinen suklaamassaa liivatenesteen joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Valuta liivateseos suklaatäytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan huolellisesti vatkaten. Lisää kuohukerma varovasti sekoittaen. Kaada suklaatäyte keksipohjan päälle. Anna täytteen hyytyä jääkaapissa vähintään tunnin ennen mustaherukkatäytteen lisäämistä.

Paseeraa sulaneet mustaherukat siivilän läpi, käytä kakkuun vain sileää mustaherukkasosetta. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita mustaherukkasose, tuorejuusto ja sokeri keskenään. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä pehmeiksi. Valuta niistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne mikrossa, tähän menee vain hetki. Nosta lusikallinen mustaherukkamassaa liivatenesteen joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Valuta liivateseos mustaherukkatäytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan huolellisesti vatkaten. Lisää kuohukerma varovaisesti sekoittaen. Odota, että täyty hyytyy ennen kuin laitat kiilteen kakun päälle.

Kiillettä varten kuumenna mehu kattilassa. Liota liivatelehdet pehmeiksi kylmässä vedessä. Valuta niistä enimmät vedet ja nosta ne kuuman mehun sekaan. Sekoita, jotta liivatelehdet sulavat. Anna kiilteen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kakun päälle kaatamista. Kaada kiille kakun päälle varovasti esim. lusikan kautta.Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla.


14 kommenttia:

  1. Onpas kauniit kakut! ♥ Ja varmasti ihanan makuiset, mustaherukka sopii tosi hyvin suklaan kanssa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru! Yksi koekakku tulikin tehtyä ja hyvin maistui :)

      Poista
  2. Mustaherukka ja suklaa sopivat niin hyvin yhteen. Meilläkin oli hääkakussa samat ainekset! ☺

    VastaaPoista
  3. Komiat oli kakkuset ja harmi ettei ne jäänyt meille syöntiin. :)

    VastaaPoista
  4. Kauniit kakut ja varmasti herkulliset! Ja upea pinta tuossa mustaherukkakiilteessä :)

    VastaaPoista
  5. Upean näköinen kakku kokonaisuudessaan. komiat kerrokset ja tuosta pinnastahan voisi vaikka peilailla itseään, niin on kirkas ja tasainen. Hyvä makuyhdistelmä....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi! Tuossa ekassa kuvassa näkyykin keittiön seinätarran heijastus kakun pinnalla :D

      Poista
  6. Siis wau miten hieno!!

    VastaaPoista
  7. Kakut syöneenä (en ihan yksin kuitenkaan) voin sanoa että oli todella, todella hyvää. Meillä ei tästä eteenpäin tehdä kakkuja enää ollenkaan itse, vaan tilataan juhliin kakut sulta :)!

    Ulla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulla, ihan huippukiva kuulla! Mielelläni kakutan teitä uudestaankin jos tarvetta tulee! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!