tiistai 18. tammikuuta 2011

Mustikka-marenkipiiras

Mustikkaa ja marenkia, samat ainekset kuin uunijäätelössä mutta tässä piiraan muodossa.
Pohja

1 dl juoksevaa margariinia
0,5 dl sokeria
1 muna
2 dl venhäjauhoja
1 dl ohrahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täyte
1 pss pakastemustikoita
1,5 rkl perunajauhoja

Marenki
3 kananmunanvalkuaista
0,5 dl sokeria

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna ja kuivat aineet, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voidellun irtopohjavuoan (tai tavallisen vuoan) pohjalle. Kaada mustikat joihin on sekoitettu perunajauhot pohjan päälle ja paista 200 asteessa 20-25 minuuttia. Valmista marenki. Erottele kananmunasta valkuaiset puhtaaseen kulhoon ja kaada sokeri joukkoon. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Huom! Joukkoon ei saa mennä _yhtään_ keltuaista tai vaahtoa ei synny. Huoneenlämpöiset munat vaahtoutuvat helpommin kuin kylmät. Levitä marenki jäähtyneen piirakan päälle ja paista 225 asteessa viitisen minuuttia kunnes marenki on kauniisti ruskistunut.


Valkoiset mustikat.

7 kommenttia:

  1. Hei, tota mieki voisin syyvä :).
    -Marjo-

    VastaaPoista
  2. Kiva herkku! Mitä olet mausta mieltä, onko mustikka hyvä seuralainen marengille? Itse olen tehnyt vain sitruuna-marenkipiirakkaa, joten vaihtelu tekisikin terää!

    VastaaPoista
  3. Marjo, sun täytyy nyt urakalla alkaa kommentoimaan tänne että mitä kaikkea voisit syödä :D tekee mun menusuunnittelun helpommaksi!

    Katjuzka, mun mielestä mustikka sopii ihanasti marengin kanssa. Monesti olen jo tehnyt uunijäätelöä johon laitan mustikoita.

    Tässä käyttämäni pohja on sama kuin kaikissa muissakin makeissa piirakoissa, jää kyllä välillä vähän kuivaksi kun on niin vähärasvainen..

    VastaaPoista
  4. Siis,oivallista mustikoista tehtyä piirakkaa ei olisi itselle tullut mieleen. Aina vaan teen sitruunaista versioo.

    VastaaPoista
  5. Sitruunaista versiota katselin itsekin ensin, mutta näytti tulevan reippaasti sokeria sitruunan happamuutta taltuttamaan että päädyin suosikkimakuuni mustikkaan :)

    VastaaPoista
  6. Omassa sitruuna-marenkipiirakkaohjeessani on 1 dl sokeria täytteessä ja pohja on ilman sokeria (jauho+ voi+vesi) ja sit marenkiin tulee 3/4 dl, mut kuitenkin ohjeessa on vähemmän sokeria kuin noissa, mitä netistä nopsaan löysin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!