maanantai 21. helmikuuta 2011

Katkarapu-kasviswokki

On makuja, jotka meinaavat viedä järjen mennessään. Kuten tämä korianteri tässä. Aikomuksenani oli tehdä vietnamilaisia kevätrullia, mutta koska kaupasta olivat riisipaperit loppu (sesonkiaika??), muuttuivat ainekset wokiksi. Taitoin oksan vihreästä yrtistä ja palasin mielessäni vuoden takaiselle häämatkalle ja hyvä etteivät jalat menneet alta; niin elävästi muistuivat mieleen kaikki Meksikon maut. Tämä se oli! Tätä oli niin monessa meksikolaisessa ruoassa. Pieni pala taivasta.

Tuoreiden yrttien ja salaattien kuljetus kaupasta kotiin on näin kovilla pakkasilla melkoinen taitolaji. Kaupan eteisessä lapaset käteen, kauppakassit kärryyn ja puolijuoksua parkkipaikan halki auton luokse. Koska auton avaimet roikkuvat jo valmiiksi suussa ja keskuslukitusnappulan painamista lapaset kädessä on harjoiteltu etukäteen, aukeaa auton ovi lennokkaasti ja vähintään yhtä vauhdikkaasti lentävät ostokset takapenkille. Victory! Ilman autoa shoppaavien suosittelen odottelemaan kevättä. Tai kesää. Mikään ei ole yhtä kauheaa kuin paleltuneet tuoreet yrtti- ja salaattiparat.

Katkarapu-kasviswokki

150 g katkarapuja
1 porkkana
1 pieni kesäkurpitsa
0,5 pss pakastepaprikasekoitusta
3 tuoretta jumboherkkusientä
1 annospala munanuudelia
1 tl punaista currytahnaa
1 tl inkivääritahnaa
3 rkl soijaa
suolaa
mustapippuria
öljyä
tuoretta korianteria

Paloittele kesäkurpitsa ja herkkusienet, suikaloi porkkana. Laita ne sekä paprikasekoitus pannulle, kuullota öljyssä kunnes pehmenevät hiukan. Lisää katkaravut, mausteet ja keitetyt munanuudelit. Revi pinnalle runsaasti tuoretta korianteria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!