perjantai 11. helmikuuta 2011

Tomaattiset sämpylät

Olen tällä viikolla käyttänyt joululahjaani jo kolmesti; smoothie, vispipuuro ja nämä sämpylät ovat uudella vempeleellä syntyneet. Vispipuurosta tuli ah, niin ihanan kuohkeaa ja sämpylätaikinakin oli melko näpsäkkä koneella pyöräyttää. Mokomassa laitteessa vaan on niin paljon osia että puhtaanapito vie puoli päivää; josko joulupukki kuulee toiveeni ja tuopi ensi jouluna tiskikoneen!

500 g paseerattua tomaattia ja loraus vettä
50 g hiivaa
n. 8-10 dl sämpyläjauhoja
öljyä

Kaada paseerattu tomaatti mittaan ja lisää tarvittaessa vettä, nestettä tulee olla 5 dl. Lämmitä paseerattu tomaatti kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Jos teet taikinan koneella, laita kulhoon neste sekä puolet jauhoista ja laita kone rullaamaan, lisää sitten loput jauhot ja anna koneen käydä kunnes taikinan koostumus näyttää sopivalta. Lopuksi lorauta joukkoon öljyä. Kaada taikina kulhoon ja kohota hyvin. Taikinan teko onnistuu yhtä hyvin käsin, lisää jauhot nesteeseen vähitellen ja vaivaa pehmeäksi. Lisää lopuksi öljy. Leivo sämpylöiksi ja anna kohota uunin lämpenemisen ajan. Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia. Nämä sämpylät olivat hyviä ja lisäksi ihanan värisiä, pelkillä sämpyläjauhoilla leivotut ovat niin kalpeita.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!