lauantai 26. maaliskuuta 2011

Home made Iskender Kebab

Ensimmäisen kerran tein itse kebablihaa kolmisen vuotta sitten, kun olin vasta tavannut Apukokin ja halusin tehdä vaikutuksen. Taisi toimia. Vuolasta kehumista sai tämäkin setti, seuraavaa kertaa tuskin tarvitsee kolmea vuotta odottaa. Iskender kebabia en ole koskaan syönyt saati itse tehnyt, mutta sen verran tiedän että siihen tulee paloiteltua pitaleipää. Halusin tehdä itse myös kastikkeet, tulinen tomaattinen ja miedompi jogurttinen sopivat loistavasti kebablihan kanssa. Lopun tomaattikastikkeen sekä viipaloidun lihan pakastin tulevaa kebabrullaa varten.

Kebab

800 g naudanjauhelihaa
20 g aromisuolaa
15 g pippurisekoitusta
0,5 tl chilijauhetta

Sekoita jauheliha ja mausteet ja vaivaa käsin (tai helpommin monitoimikoneella) ilmat pois lihasta jotta massasta tulee mahdollisimman tiivistä. Muotoile lihasta esim. leivinpaperin välissä n. 5 senttiä paksu pötkylä ja kääri se tiukasti folioon. Pistele pötkylään reikiä joista ylimääräinen rasva valuu ulos paistettaessa. Paista 100 asteessa 3,5 tuntia. Anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia paiston jälkeen, leikkaa terävällä veitsellä ohuita viipaleita. Myös juustohöylä toimii.

Tomaattinen kastike

1 tlk paseerattua tomaattia
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl valkopippuria
1 tl basilikaa
0,5 tl pizzamaustetta
2 rkl soijaa
loraus ketsuppia

Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen 30 minuuttia.

Jogurttinen kastike

2 dl bulgarian jogurttia
1 yksikyntinen valkosipuli puristettuna
1 tl sitruunamehua
1 tl persiljaa
2 tl hunajaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.


Laita rullan alle foliolla tai leivinpaperilla suojattu uunipelti johon ylimääräinen rasva tippuu.


Premium kebab.


Tämä sapuska jos mikä on tie miehen sydämeen (ellei siellä jo ole)! Apukokin yllä synttärilahjaksi saatu Nirvana-paita.

4 kommenttia:

  1. Oli kyllä hullun hyvvee, nams! :)

    VastaaPoista
  2. no!kylläpä näytää minustakin:)ai jai..noo"onneksi syötiin jo!en ole muuten itse koskaan laittanut kebab lihasta.saatampa kokeilla!ter.anoppi

    VastaaPoista
  3. Ennen tuli joskus syötyä pizzapaikkojen kebabeja vaan eipä enää! Tosi hyvää ja taatusti terveellisempää kuin valmiit rasvassa uivat kepsuannokset.. ja ehkä jopa paremman makuistakin! :)

    VastaaPoista
  4. Oi oi...nyt meni tää taas "to do-listalle"! Onpas kyllä makoisan näköinen annos =) Nam!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!