sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Ananasbroileria, gorgonzolakastiketta, rosmariinikevätkasviksia ja farfallepastaa

Menneen viikonlopun sunnuntaipäivällinen. Kylläpä tulikin ihanan keväisen värinen annos, ja makukin mitä mainioin! Lauantaisista gorgonzola-perunatorneista jäi ylimääräistä juustoa, joka tänään löysi kastikkeen muodossa paikkansa lautaseltamme.

broilerin filepihvejä
suolaa ja mustapippuria myllystä
timjamia
ananasrenkaita
farfalle-pastaa
1 pss kevätkasviksia (sis. vihreää parsaa ja keltaista porkkanaa)
rosmariinia

Gorgonzolakastike

n. 60 g gorgonzolajuustoa
1 dl maitoa
(lusikankärjellinen Maizenaa)

Paista broilerin fileet kypsiksi ja mausta ne suolalla, mustapippurilla ja timjamilla. Valmista gorgonzolakastike: ota kanafileet pois pannulta ja laita pesemättömälle pannulle maito sekä juusto. Sekoittele kunnes juusto sulaa maitoon. Jos kastike näyttää liian löysältä, ripottele varovasti hyppysellinen Maizenaa joukkoon (oikeastihan Maizena pitäisi sekoittaa nesteeseen ja lisätä sitä kautta nauhana kastikkeeseen, mutta minun mielestäni hyppysellisen voi lisätä näinkin). Pariloi ananasrenkaat raidallisiksi tai paista pannulla lämpimiksi. (Oma vaivansa parilagrillin käyttämisessä neljää ananasrengasta varten, mutta tulihan niistä nyt kivan rapean raidalliset!) Kuumenna kasvikset pussin ohjeen mukaan ja sekoita niihin ripaus rosmariinia. Keitä pasta kypsäksi ja kokoa keväinen annos lautasille.


Muhkeat fileet vaativat aikaa kypsyäkseen läpikotaisin.

2 kommenttia:

  1. Värikästä, herkullista ja täyttävää, omnomnom! ;)

    VastaaPoista
  2. Niinpäs olikin! Tehtaillaan lisää tällaisia kevätruokia :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!