sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Naudan ulko- ja sisäfilepihvit, gorgonzola-perunatornit ja yrttimaustettuja siitakesieniä

Rakastan ruoanlaittoa! Arkena on tärkeää syödä hyvin että jaksaa, ja arkiruokamme ovat yleensä helppoja, nopeita ja kevyitä. Viikonloppuisin käytän aikaa aterian suunnitteluun ja kun istun kauniisti katettuun pöytään edessäni vaivalla laitettu ateria.. olen iloinen etten ole täysin peukalo keskellä kämmentä!

Tällä kertaa ostimme sekä ulko- että sisäfilepihvit, halusimme vertailla lihoja. Sisäfile oli melkein puolet kalliimpaa kilohinnaltaan kuin ulkofile, ja ulkofile oli mielestämme maukkaampaa. Sisäfile jäi jostain syystä ehkä hiukan liian mediumiksi joka osaltaan vaikutti makuelämykseen. Gorgonzolajuustoa käytin ensimmäistä kertaa, ja suomalaiseen Aurajuustoon tottuneena oli tämä pehmeä sinihomejuusto uusi miellyttävä makuelämys. Idean juusto-perunatorneihin löysin Sillä sipuli- blogista, jonka pitäjä oli napannut alkuperäisen ajatuksen italialaisesta Fiordizucca-blogista. Alkuperäisessä ohjeessa ruokaan tuli myös sieniä ja juustona oli mozzarella, minun muutoksillani ruokalajin nimi olisi Millefoglie di patate con gorgonzola. Kastikkeena Blå Bandin a la carte- sarjan Cafe de Paris- kastike.

Gorgonzola-perunatornit

4 perunaa kuorineen
gorgonzola-juustoa
öljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä
salviaa

Pese perunat hyvin ja viipaloi ohuiksi siivuiksi. Käytin perunoista vain tasapaksuista keskiosaa jotta tornit pysyivät paremmin pystyssä. Laita perunaviipaleet kulhoon ja lorauta päälle öljyä, lisää myös mausteet. Kääntele perunoita että ovat kauttaaltaan öljyssä ja mausteissa. Kokoa perunoista n. 10 viipaleen korkuisia torneja pellille leivinpaperin päälle. Paista foliolla peitettynä 200 asteessa 20 minuuttia. Tämän jälkeen poista folio ja paista vielä 20-30 minuuttia. Kokeile perunoiden kypsyyttä esim. hammastikulla. Ota perunatorneista ylimmäinen viipale pois, leikkaa gorgonzolajuustosta viipaleita ja aseta ne perunatornin päälle. Laita päällimmäinen viipale takaisin ja käytä peltiä vielä hetki uunissa niin että juusto sulaa, tässä vaiheessa uuni voi olla jo pois päältä.

Yrttimaustetut siitakesienet

100 g siitakesieniä
1 sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
öljyä
mustapippuria myllystä
0,5 tl timjamia
0,5 tl kirveliä

Hienonna sipulit. Laita kuumalle pannulle loraus öljyä, sipulit sekä sienet. Kääntele kunnes sipuli muuttuu läpikuultavaksi ja sienistä haihtuu neste. Mausta suolalla, pippurilla sekä yrteillä.

1 kommentti:

  1. Voi nam! Mä tulen teille herkuttelemaan!! Ihan kuolahan täällä alkaa valumaan näitä herkkuja selatessa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!