sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Katkarapu-pinaattipiirakka

Teki mieli tehdä lohi-pinaattipiirakkaa mutta koska lähikaupasta ei lohta löytynyt, oli tyytyminen katkarapuihin.

Pohja

1 dl ohra- tai kaurahiutaleita
1 dl sämpylä- tai grahamjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 dl vettä
0,5 dl juoksevaa margariinia
0,5 tl leivinjauhetta
 
Täyte
 
180 g katkarapuja
1 pss pakastepinaattia
tilliä
suolaa ja mustapippuria myllystä
2 munaa
1,5 dl ruokakermaa
kourallinen juustoraastetta

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon vesi sekä juokseva margariini ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina piirakka- tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Sulata katkaravut ja pinaatti. Katkaravut voi lisätä myös jäisinä mutta tällöin piirakasta tulee melko kostea. Sekoita katkaravut ja pinaatti keskenään, lisää joukkoon tilli, suola ja pippuri. Kaada täyte pohjan päälle. Sekoita kulhossa ruokakerma ja munat, kaada täytteen päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200 asteessa 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!